Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Στο αρχείο η μήνυση κατά του τσιφλικά της Μανωλάδας

Posted by ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ TΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ Τρίτη, Σεπτεμβρίου 09, 2014
Μετά την ατιμωρησία των πιστολέρο στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας, στο αρχείο τέθηκε η μήνυση 120 μεταναστών από το Μπανγκλαντές σε βάρος του γνωστού τσιφλικά της περιοχής που τους είχε στη δούλεψή του, με χθεσινή απόφαση της αρμόδιας εισαγγελέα Αμαλιάδας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου του Αλέξη Κούγια, του οποίου εντολέας είναι ο μηνυόμενος, ....το σκεπτικό της αρχειοθέτησης της υπόθεσης είναι ότι δεν απεδείχθη κατά την προανακριτική έρευνα εμπλοκή του πελάτη του στη διάπραξη του οιουδήποτε αδικήματος εις βάρος των 120 Μπανγκλαντεσιανών.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούλιο είχαν πάρει διεθνή διάσταση οι αντιδράσεις για την απόφαση του Δικαστηρίου της Πάτρας, που αθώωσε από την κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων τον επιχειρηματία και τους επιστάτες του οι οποίοι πυροβόλησαν τους εργάτες γης στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας.

Το γαλλικό αγροτικό συνδικάτο Συνομοσπονδία Γεωργών και η ευρωπαϊκή συντονιστική του διεθνούς κινήματος Via Campesina τόνιζαν την ανάγκη στήριξης και αποζημίωσης των εργατών γης, σημειώνοντας: «Εάν οι διαδικασίες [...] σταματήσουν εκεί επιτρέποντας την ατιμωρησία για τις πρακτικές μαφίας των αφεντικών της αγροτικής βιομηχανίας και καθιδρύοντας την απόλυτη περιφρόνηση στα θεμελιώδη δικαιώματα των εργατών γης, αυτό θα σήμαινε ότι κυοφορείται μια ανησυχητική νομολογία».

Ξένα τηλεοπτικά δίκτυα έκαναν αφιερώματα για τις συνθήκες στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας και εμείς, ενώ θριαμβολογούμε για την ανεύρεση τάφων ένδοξων προγόνων μας, ανοίγουμε λάκκους σε ζωντανούς, οι ρίζες των οποίων βρίσκονται χιλιάδες μίλια μακριά.
 
 
 
  • Blog Archive