Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια Πειραιά

Posted by ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ TΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ Δευτέρα, Οκτωβρίου 20, 2014
Αντιφασιστική συγκέντρωση πραγματοποιείται έξω από τα δικαστήρια Πειραιά, με αφορμή την εκδίκαση της υπόθεσης που αφορά επίθεση κατά μελών αντιφασιστικών οργανώσεων, στις 15 Σεπτεμβρίου 2012, από ομάδα στελεχών της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής...Ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης από την Αντιναζιστική Πρωτοβουλία Πειραιά ανέφερε ότι η επίθεση έγινε από τέσσερα άτομα μέλη της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής Πειραιά εκ των οποίων τα δύο ταυτοποιήθηκαν, έπειτα από ενέργειες των θυμάτων τα οποία κατέθεσαν μήνυση εναντίον τους, ώστε να παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη.

Στο εδώλιο θα καθίσουν δύο μέλη της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής Πειραιά, ο Ν.Α. και ο Ν.Σ., κατηγορούμενοι για απρόκλητη σωματική βλάβη από κοινού. Ο Ν.Α. είναι ήδη προφυλακισμένος, καθώς στην κύρια δικογραφία, που αφορά στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, κατηγορείται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Σύμφωνα με το βούλευμα του εισαγγελέα Εφετών Ισίδωρου Ντογιάκου, ο Ν.Α. κατηγορείται επίσης για εκβιάσεις καταστηματαρχών σε Πειραιά και Αθήνα, ενώ σε τηλεφωνικές συνομιλίες φέρεται να έχει πει ότι στρατολόγησε τον Γ. Ρουπακιά στα τάγματα εφόδου της Νίκαιας, με βάπτισμα του πυρός μια συντονισμένη επίθεση Χρυσαυγιτών σε σπίτι μεταναστών στη Νίκαια.

πηγή
  • Blog Archive