Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2014

Αντιδήμαρχος του Μπουτάρη ύποπτος για «θαλασσοδάνειο» από την Proton Bank

Posted by ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Τρίτη, Οκτωβρίου 21, 2014
Έρευνα διατάχθηκε από τον εισαγγελέα διαφθοράς Θεσσαλονίκης Αργύρη Δημόπουλο προκειμένου να ελεγχθεί ο αντιδήμαρχος Οικονομικών της Θεσσαλονίκης...
Χασδάι Καπόν, ο οποίος με ανώνυμη επιστολή καταγγέλλεται ότι πήρε «θαλασσοδάνειο» ύψους 13 εκατ. ευρώ λίγο πριν καταρρεύσει η Proton Bank.

Ο εισαγγελέας ζητά να ερευνηθεί εάν έχουν τελεστεί οι πράξεις της απάτης και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, ώστε να αποδοθούν οι ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες που υπάρχουν.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, αλλά και ανώνυμη επιστολή που έφτασε στα χέρια του εισαγγελέα, η υπόθεση αφορά σε μετοχοδάνεια συνολικού ύψους 13 εκατ. ευρώ που έχουν χορηγηθεί στον κ. Καπόν από την Proton Bank, λίγο προτού οδηγηθεί στην κατάρρευση και τον διαχωρισμό της σε «καλή» και «κακή» τράπεζα, τα οποία ωστόσο δεν συνοδεύονται από αντίστοιχου ύψους καλύψεις ή ενέχυρα και τα οποία δεν εξυπηρετούνται πλέον.

Το δάνειο χορηγήθηκε στον αντιδήμαρχο Θεσσαλονίκης από την Proton Bank στις 8 Ιουλίου 2011, λίγους δηλαδή μήνες πριν η Τράπεζα οδηγηθεί οε εκκαθάριση, με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής και χαμηλής αξίας ενέχυρα.

πηγή
  • Blog Archive