Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014


                                     ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.
ΒΥΡΩΝΑ - ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ – ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ
«ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ»

 
Κωνσταντιλιέρη και Ερυθραίας - Βύρωνας

Web: sylimvrioti.gr e-mail: sylbox@sylimvrioti.gr


Βύρωνας 26/11/2014

Αριθ. Πρωτ.: 144
ΠΡΟΣ: Δήμο Αθηναίων (Δήμαρχο, Δημ Συμβούλιο, Δημ Παρατάξεις, ΔΕΠ), Α Δ/νση Αθήνας, Περιφ Δ/νση Αττικής, Υπ Παιδείας, εταιρεία ΕΛΕΠΑΠ
ΚΟΙΝ.: Μέλη, ΔΟΕ, ΜΜΕ

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΕΠΑΠ ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΕΙ:
 
'Η ΜΟΥ ΔΙΝΕΤΕ ΤΡΕΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ Ή ΠΑΙΡΝΩ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ! 
ΠΑΡΤΕ ΘΕΣΗ, ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ ΤΟΥ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ!

 
Κύριε Δήμαρχε Αθηναίων,
Κυρίες, κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι των Δημοτικών Παρατάξεων,
Κυρίες και κύριοι μέλη ΔΕΠ Δήμου Αθήνας,
Κυρία Δ/ντρια Εκπαίδευσης Α Αθήνας,

Ελάχιστος χρόνος πέρασε από το έγγραφο 124/13-10-2014 μας, με το οποίο σας ζητούσαμε να πάρετε μέτρα ώστε να μην ...
παραχωρηθεί καμία αίθουσα από το 1ο Δημοτικό προς την εταιρεία ΕΛΕΠΑΠ που πίεζε προς την κατεύθυνση αυτή, και η εταιρεία επανήλθε δριμύτερη.
 
Απαιτεί να της παραχωρηθούν τρεις αίθουσες αλλιώς θα πάρει με το έτσι θέλω το χώρο του γυμναστηρίου, θα τον χωρίσει, όπως λένε οι εκπρόσωποί της, σε μικρές αίθουσες για να γίνονται εκεί κάποιες θεραπείες των παιδιών με ειδικές ανάγκες.
 
Κυρίες, κύριοι,
η δημοτική αρχή και ο ίδιος ο κ. Δήμαρχος έχετε ευθύνη για την κατάσταση αυτή. Και γιατί υπέγραψε ο κ. Δήμαρχος Αθηναίων παραχώρηση στο 1ο Δημοτικό ΕΛΕΠΑΠ τριών αιθουσών του διπλανού κτηρίου, για μεταστέγαση αντίστοιχων τμημάτων, πράγμα που οδηγεί σε διαμελισμό το σχολείο. Και γιατί δε βάζετε φρένο στην ιδιωτική εταιρεία ΕΛΕΠΑΠ να σταματήσει επιτέλους την χρόνια τακτική της να αρπάζει συνεχώς αίθουσες από τα δημόσια σχολεία που στεγάζονται στο κτήριο. Το να οδηγηθεί ένα ειδικό σχολείο σε διαμελισμό είναι πραγματικά έγκλημα. Το να μείνουν τα παιδιά χωρίς γυμναστήριο και γυμναστική είναι επίσης έγκλημα!
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ» στηρίζει την απόφαση του Συλλόγου διδασκόντων του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου ΕΛΕΠΑΠ για τη μη παραχώρηση του χώρου του Γυμναστηρίου στην ΕΛΕΠΑΠ και
 
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΧΩΡΟΣ ΑΘΛΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΔΙΑΜΕΛΙΣΤΕΙ ΤΟ 1ο ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΕΛΕΠΑΠ.
 
Κυρίες, κύριοι,
επαναφέρουμε τα βασικά μας αιτήματα για το ζήτημα αυτό και ζητάμε από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων και την Α Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας να τα υιοθετήσουν και να τα προωθήσουν:
  • Όχι μόνο να μην παραχωρηθεί καμία επιπλέον αίθουσα του 1ου Δημοτικού στην εταιρεία ΕΛΕΠΑΠ, συμπεριλαμβανομένου και του γυμναστηρίου φυσικά, αλλά να επιστρέψει η εταιρεία και όσες έχει κατά καιρούς οικειοποιηθεί.
     
  • Ζητάμε να διευκρινιστεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς του κτηρίου που σήμερα συστεγάζονται το 1ο Δημ. και το 1ο Νηπ. ΕΛΕΠΑΠ με την εταιρεία ΕΛΕΠΑΠ, γιατί υπάρχουν διάχυτες πληροφορίες ότι είναι κληροδότημα για σχολείο. Αν έτσι είναι, πρέπει να απαιτηθεί άμεσα από την εταιρεία να παραχωρηθεί το κτήριο στο δημόσιο για να στεγάσει, όσο αυτό είναι αναγκαίο, τα δημόσια σχολεία.
     
  • Σε καμία περίπτωση δε μπορεί να συστεγάζονται δημόσια σχολεία με ιδιωτικές εταιρείες! Είναι ανάγκη να στεγαστούν το 1ο Δημοτικό και το 1ο Νηπιαγωγείο σε δημόσιο, σύγχρονο και κατάλληλα εξοπλισμένο κτήριο.
     
  • Σε μια εποχή που η επιστήμη και η τεχνολογία έχουν φτάσει σε υψηλά επίπεδα, απαιτούμε να παρέχεται η δυνατότητα αγωγής, εκπαίδευσης και θεραπείας σε όλα τα παιδιά με ειδικές ανάγκες μέσα από ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν εκπαιδευτικό σύστημα ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης.
     
     
                                                            Για το Δ.Σ.
     
                                                       
Ο Πρόεδρος                                                   Ο Γ. Γραμματέας 
Κοπριτέλης Απόστολος                                 Πετρίδης Μανώλης
                                                               
  • Blog Archive