Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Πρωτεύουσα της σύγχρονης δουλείας η Βρετανία

Posted by ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ TΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ Κυριακή, Νοεμβρίου 30, 2014
Μέχρι και 13.000 υπολογίζονται οι άνθρωποι που διαβιούν υπό όρους σύγχρονης δουλείας σήμερα στη Βρετανία. Στον απολογισμό της ντροπής συμπεριλαμβάνονται από θύματα τράφικινγκ που εξαναγκάζονται σε πορνεία μέχρι και «φυλακισμένοι» οικιακούς βοηθούς ή εργάτες σε χωράφια.

Σε νούμερα πολύ μεγαλύτερα από ότι αρχικά υπολογιζόταν κατέληξε η μελέτη για λογαριασμό του βρετανικού υπουργείου Εσωτερικών ....για τους «σύγχρονους σκλάβους» επί βρετανικού εδάφους. Την ίδια στιγμή το Λονδίνο επεξεργάζεται νομοθεσία που θα δίνει μεγαλύτερο περιθώριο στην αντιμετώπιση υποθέσεων εμπορίας ανθρώπων.

Στα θύματα, σύμφωνα με τη μελέτη δεν συμπεριλαμβάνονται μόνο θύματα τράφικινγκ από χώρες όπως η Αλβανία, η Νιγηρία, το Βιετνάμ και η Ρουμανία, αλλά και παιδιά κι ενήλικες που έχουν γεννηθεί στη Βρετανία.

Στο νομοσχέδιο που βρίσκεται υπό επεξεργασία στην βρετανική πρωτεύουσα, η στρατηγική αντιμετώπιση θα περιλαμβάνει ειδικές ομάδες αστυνόμευσης σε αεροδρόμια και λιμάνια για τον εντοπισμό θυμάτων τράφικινγκ, θα αναγνωρίζει τις χώρες προέλευσης με τις οποίες πρέπει πρωτίστως να υπάρξει συνεργασία και θα ενισχύει σε τοπικό επίπεδο την συνδρομή σε θύματα τράφικινγκ.


πηγή
  • Blog Archive