Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Ο Νίκος Ρωμανός θα σπουδάσει ή θα πεθάνει , του πιτσιρίκου

Posted by ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ TΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ Σάββατο, Νοεμβρίου 29, 2014
Του Πιτσιρίκου

Ο Νίκος Ρωμανός ήταν φίλος του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Ήταν μαζί του το βράδυ της δολοφονίας του από τον αστυνομικό Επαμεινώνδα Κορκονέα.
Ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος ξεψύχησε στα χέρια του Νίκου Ρωμανού.

Πυροβολώντας και σκοτώνοντας τον 16χρονο Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο στις 6 Δεκεμβρίου του 2008, ο Επαμεινώνδας Κορκονέας πυροβόλησε την ελληνική κοινωνία και της προκάλεσε μεγάλες πληγές που δεν έχουν κλείσει ακόμα.

 Αν, καθώς συμπληρώνονται σε λίγες ημέρες 6 χρόνια από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, το ελληνικό κράτος καταφέρει να πεθάνει ο Νίκος Ρωμανός -επειδή επιθυμεί να σπουδάσει στην πανεπιστημιακή σχολή που πέρασε με εξετάσεις-, τότε θα μιλάμε για ένα κράτος-δολοφόνο.

Κι αυτόν τον δολοφόνο πρέπει να τον σκοτώσεις.
Πριν σε σκοτώσει αυτός.



Η Δημοκρατία δεν εκδικείται

Ο Ηρακλής Κωστάρης και ο Νίκος Ρωμανός συνεχίζουν την απεργία πείνας -28 και 15 μέρες αντίστοιχα-, ....
για το δικαίωμά τους να παίρνουν άδειες από τη φυλακή, ώστε να μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματα στις πανεπιστημιακές σχολές που έχουν περάσει. Και οι δυο νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο Ηρακλής Κωστάρης παρακολουθούσε κανονικά τα μαθήματα στη σχολή του εδώ και τρία χρόνια αλλά, μετά την εξαφάνιση του Χριστόδουλου Ξηρού, οι άδειες διακόπηκαν.
Ο Νίκος Ρωμανός πέρασε στις πανελλαδικές εξετάσεις αλλά δεν μπορεί να πάει στο πανεπιστήμιο, αφού δεν του δίνονται οι εκπαιδευτικές άδειες, αν και δεν καταδικάστηκε για τρομοκρατία αλλά για ληστεία.
Γιατί δόθηκε άδεια στον Νίκο Ρωμανό να συμμετάσχει στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, αν είχαν αποφασίσει να μην του δώσουν άδεια να παρακολουθήσει τα μαθήματα στο πανεπιστήμιο;
Ο Ηρακλής Κωστάρης, ο Νίκος Ρωμανός και κάθε κρατούμενος πληρώνουν τις συνέπειες του νόμου, με το να βρίσκονται στη φυλακή. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην μπορούν να φοιτήσουν στο πανεπιστήμιο.

Δεν υπάρχει συλλογική ευθύνη για τους κρατούμενους. Αν ο Χριστόδουλος Ξηρός αποφάσισε να μην επιστρέψει στη φυλακή μετά από άδεια, αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να τιμωρηθούν οι άλλοι κρατούμενοι για την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού.
Θα πρέπει να ικανοποιηθεί αμέσως το αίτημα του Ηρακλή Κωστάρη και του Νίκου Ρωμανού να παίρνουν άδεια, ώστε να μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματα στις σχολές τους.

Όσοι βλέπουν με χαιρεκακία τον Ηρακλή Κωστάρη και τον Νίκο Ρωμανό να κάνουν απεργία πείνας, ας σκεφτούν πως πολλοί από τους πιο σημαντικούς Έλληνες όλων των εποχών -και όχι μόνο Έλληνες- βρέθηκαν για ένα διάστημα της ζωής τους στη φυλακή.
Αφού βρέθηκαν στη φυλακή άνθρωποι όπως ο Μανώλης Γλέζος, ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο καθένας μας μπορεί να βρεθεί κάποια στιγμή στη φυλακή.

Ας μην περιμένουμε εκείνη την ώρα, για να σκεφτούμε την εκδικητικότητα και την απανθρωπιά του Κράτους απέναντι στον Ηρακλή Κωστάρη και τον Νίκο Ρωμανό.


Η Δημοκρατία δεν εκδικείται.


Όλες οι πληροφορίες είναι από το site πιτσιρίκος (http://pitsirikos.net/)


  • Blog Archive