Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

«Άνθρωποι των σπηλαίων» οι αιτούντες άσυλο για ακροδεξιό πολιτικό

Posted by ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ TΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ Σάββατο, Νοεμβρίου 08, 2014
Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει ρατσιστικό μήνυμα που ανέβασε στον λογαριασμό του στο Facebook ο βουλευτής του αυστριακού ακροδεξιού Κόμματος της Ελευθερίας (FPO), Κρίστιαν Χόμπαρτ, ο οποίος αποκάλεσε τους αιτούντες άσυλο «ανθρώπους των σπηλαίων»...
Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της Αυστρίας τον καλεί σε παραίτηση.

Αφορμή για το ρατσιστικό παραλήρημα του ακροδεξιού πολιτικού ήταν η πορεία διαμαρτυρίας που έγινε χθες από Αφρικανούς που έχουν καταθέσει αίτημα χορήγησης ασύλου, στην πόλη Τράισκιρχεν κοντά στη Βιέννη

Ο Χόμπαρτ προσπάθησε να δικαιολογήσει τη δημόσια εκφορά ρατσιστικού λόγου από μέρους του λέγοντας πως δε μπορεί να επιδείξει κατανόηση για το χθεσινό «σαματά» που έκαναν οι αιτούντες άσυλο από την Αφρική. «Τους αποκάλεσα ενώ βρισκόμουν σε συναισθηματική φόρτιση "ανθρώπους των σπηλαίων", επειδή δε μπορούν να εκτιμήσουν πόσο καλά περνούν με εμάς- την χώρα που τους φιλοξενεί, την Αυστρία», είπε συγκεκριμένα. Συνεχίζοντας τη γραμμή υπεράσπισης του εαυτού του, υποστήριξε ότι «οποιοσδήποτε μπορεί να σκέφτεται γνωρίζει ότι η φράση "άνθρωποι των σπηλαίων"απλά αναφερόταν σε ανθρώπους που βρίσκονται πολλά πολλά χρόνια πίσω από το δικό μας πολιτισμό».

Σκληρή και άμεση ήταν η αντίδραση των υπόλοιπων κομμάτων της αυστριακής Βουλής. «Το να αποκαλεί τους ανθρώπους εκείνους που έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους για να γλιτώσουν από τις δολοφονίες και τους βιασμούς που διαπράττει το Ισλαμικό Κράτος- οι συμμορίες δολοφόνων στο Ιράκ και τη Συρία- "ανθρώπους των σπηλαίων" είναι καθαρός ρατσισμός, ο οποίος- παρόμοια με τους Ναζί- κατατάσσει ορισμένους ανθρώπους σε "υπανθρώπους"», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Άλμπερτ Σταϊνχάουζερ από το κόμμα των Πρασίνων της Αυστρίας.

Η Αυστρία, με πληθυσμό 8,5 εκατομμυρίων κατοίκων, δέχθηκε περίπου 17.500 αιτήματα χορήγησης ασύλου το 2013, κυρίως από τη Ρωσία, το Αφγανιστάν και τη Συρία, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.


πηγή
  • Blog Archive