Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2014

Μαζική και δυναμική ήταν η πανιταλική διαδήλωση δημοσίων υπαλλήλων από τα τρία μεγαλύτερα συνδικάτα της χώρας, που βγήκαν σήμερα στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για την πολιτική λιτότητας του Ματέο Ρέντσι στα εργασιακά τους...Περισσότεροι από 50 χιλιάδες εργαζόμενοι εκτιμάται ότι διαδήλωσαν σήμερα στη Ρώμη, μετά την απόφαση της ιταλικής κυβέρνησης να «παγώσει» για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά τους μισθούς στο Δημόσιο. Τα συνδικάτα που κάλεσαν στην πορεία ήταν τα Cgil, Cisl και Uil.

«Η διαδήλωση αυτή στέλνει το μήνυμα ότι αν η κυβέρνηση δεν λάβει σαφείς δεσμεύσεις τις επόμενες ημέρες, πρόκειται να ακολουθήσει πανεθνική απεργία» προειδοποίησε η γραμματέας του κεντροαριστερού συνδικάτου Cgil, Σουζάνα Καμούσσο. Ενώ από την πλευρά του Cisl, η επικεφαλής Άννα Μαρία Φουρλάν δήλωσε πως «σήμερα ελπίζουμε να καταφέρουμε να ξεβουλώσουμε τα αυτιά της κυβέρνησης και να εισακούσει τα αιτήματα των εργαζομένων».

Τα ιταλικά συνδικάτα απορρίπτουν και τη μεταρρύθμιση του εργασιακού, την οποία προωθεί η κυβέρνηση Ρέντσι, και σύμφωνα με την οποία οι εργαζόμενοι θα μπορούν να απολύονται χωρίς βάσιμη αιτία, με μόνη υποχρέωση, για τις επιχειρήσεις, να καταβάλουν χρηματική αποζημίωση.

πηγή
  • Blog Archive