Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Ερντογάν: Η ΕΕ να κρατήσει για τον εαυτό της τη «σοφία» περί ελευθεροτυπίας

Posted by ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ TΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ Δευτέρα, Δεκεμβρίου 15, 2014
Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν
«Φωνάζουν για την ελευθεροτυπία, αλλά οι έφοδοι δεν έχουν καμία σχέση με αυτό [...] δεν έχουμε καμία έγνοια για το τι θα πει η Ε.Ε., αν η Ε.Ε. θα μας δεχτεί ως μέλη ή όχι. 
 
Παρακαλώ κρατείστε τη σοφία σας για τους εαυτούς σας», δήλωσε δηκτικά ο κ. Ερντογάν, στον απόηχο των εφόδων της τουρκικής Αστυνομίας σε μέσα ενημέρωσης που κατέληξαν στη σύλληψη 24 ατόμων.

Οι Βρυξέλλες έχουν καταδικάσει εμμέσως πλην σαφώς τις συλλήψεις, με την υπεύθυνη εξωτερικής πολιτικής Φεντερίκα Μογκερίνι και τον επίτροπο Επέκτασης Γιοχάνες Χαν να συνυπογράφουν ανακοίνωση όπου αναφέρουν πως οι ενέργειες της τουρκικής Αστυνομίας «είναι ασύμβατες με την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης, που είναι κεντρική αρχή της δημοκρατίας».

Ο τούρκος ηγέτης τόνισε πως οι έφοδοι δεν ήταν απόπειρα φίμωσης του Τύπου, αλλά η απάντηση του κράτους σε «βρόμικες επιχειρήσεις» από πολιτικούς εχθρούς του. «Μην δίνετε σημασία σε ψέματα [...] Όλα αυτά είναι μέρος μιας διαδικασίας ομαλοποίησης», συμπλήρωσε.

Μιλώντας κατά την τακτική ενημέρωση συντακτών στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα, εκπρόσωποι της Κομισιόν επανέλαβαν τις θέσεις Μογκερίνι-Χαν, χωρίς όμως να διευκρινίσουν αν θα υπάρξει κάποια αλλαγή στην προενταξιακή διαπραγματευτική στρατηγική της Ευρώπης έναντι της Τουρκίας.

Σημειώνεται πως πολλά από τα μέσα που στοχοποιήθηκαν πρόσκεινται στον ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο ο κ. Ερντογάν έχει κατηγορήσει πως επιδιώκει να δημιουργήσει ένα «παράλληλο κράτος» στην Τουρκία και έχει κατονομάσει ως ενορχηστρωτή του μεγάλου σκανδάλου κυβερνητικής διαφθοράς που συγκλόνισε την Τουρκία στα τέλη του 2013.
Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται και ο αρχισυντάκτης της καθημερινής εφημερίδας Zaman.


Πληροφορίες από: http://www.skai.gr
  • Blog Archive