Παρασκευή, 26 Δεκεμβρίου 2014

ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ - ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ

Posted by ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Παρασκευή, Δεκεμβρίου 26, 2014
Με το σύνθημα «Υπάρχει χώρος εδώ. Οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι», πραγματοποιήθηκε στην πλατεία μπροστά από την Όπερα του Μονάχου μαζική αντιρατσιστική και αντιφασιστική εκδήλωση. H διαδήλωση στρεφόταν και κατά του...ξενοφοβικού κόμματος PEGIDA. Στο σημείο βρέθηκαν και μερικοί υποστηρικτές του τελευταίου προσπαθώντας να οργανώσουν αντιδιαδήλωση.

Πάνω από 15 χιλιάδες κόσμου, όλων των ηλικιών, συγκεντρώθηκαν για να εκφράσουν την αντίθεσή τους σε κινήματα μισαλλοδοξίας, απανθρωπιάς, ξενοφοβίας και ρατσισμού. Στη διαδήλωση έλαβε μέρος και η Ορθόδοξος Ελληνική Μητρόπολις Γερμανίας - Αρχιερατική Επιτροπεία Βαυαρίας.

Ο αντιδήμαρχος Μονάχου, Ντίτερ Ράιτερ, εκπρόσωποι των εκκλησιών του Μονάχου, μουσικοσυνθέτες και άλλοι άνθρωποι της τέχνης έδωσαν το παρών και εκφώνησαν λόγους, τονίζοντας την πλήρη συμπαράστασή τους στους λαούς και τους πολιτισμούς που υπάρχουν στη Βαυαρία.

Από πλευράς Εκκλησιών, παρέστησαν ο ιερέας Ράινερ Σίσλερ, ως εκπρόσωπος του Καρδιναλίου Μονάχου, η ευαγγελική πάστορας Μπάρμπαρα Κιττελμπέργερ, ως εκπρόσωπος του Ευαγγελικού Επισκόπου Βαυαρίας και ο Αρχιερατικός Επίτροπος Βαυαρίας της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας, πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης. Παρέστη επίσης ο ιμάμης Βενιαμίν Ίντριτς.
 
 
 
  • Blog Archive