Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου 2014

Επιχείρηση συγκάλυψης της δράσης των νεοναζί

Posted by ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Πέμπτη, Δεκεμβρίου 18, 2014
Η πρωτοβουλία δικηγόρων για την Πολιτική Αγωγή του αντιφασιστικού κινήματος καταγγέλλει προσπάθεια των διωκτικών μηχανισμών «να κλείσουν όσες υποθέσεις είναι ανοιχτές και να συγκαλύψουν την εγκληματική δράση» της Χρυσής Αυγής.

 Όπως επισημαίνει η Πρωτοβουλία κραυγαλέα περίπτωση συγκάλυψης ....είναι πως η δικογραφία για την επίθεση στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη στις 10 Ιούλη 2013 από τάγμα εφόδου της νεοναζιστικής οργάνωσης υπό την ηγεσία του Λαγού και του Μίχου στάλθηκε στο αρχείο αγνώστων δραστών.

Ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Λαγός έχει αναγνωριστεί από τους μάρτυρες ως ο επικεφαλής της επίθεσης, ενώ και από τα μηνύματα στο κινητό του προκύπτει η συμμετοχή του: «Πλάκα, πλάκα, το συνεργείο είχε δουλειά, 50 μηχανάκια, χα», του γράφει ένας χρυσαυγίτης στο κινητό, ενώ άλλος γράφει «Δηλαδή τους αλλάξατε τα λάδια και τους γρασάρατε;». Επιπλέον η αστυνομία κατέγραψε τις πινακίδες από ορισμένα μιχανάκια αλλά και από το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για την επίθεση, το οποίο ανήκε σε εταιρεία Leasing. Στην απάντησή της η εταιρεία αποκάλυψε πως το αυτοκίνητο ήταν μισθωμένο στη Βουλή των Ελλήνων.

«Η απάντηση αυτή δόθηκε στις 3.9.2013, αλλά χρειάστηκε να περάσουν μήνες για να μάθουμε τη συνέχεια. Μόλις στις 28.2.2014 η Βουλή ξεκαθάρισε ότι το αυτοκίνητο αυτό της Βουλής που μετείχε στην επίθεση εναντίον του «Συνεργείου» έχει δοθεί στον Ιωάννη Λαγό, για το διάστημα από 5.7.2012 έως 30.9.2014», αναφέρει η Πρωτοβουλία στην καταγγελία της.

Η ηγετική παρουσία του Λαγού προκύπτει αδιαμφισβήτητα από τα ακόλουθα στοιχεία, τα οποία περιλαμβάνονται και στο υπόμνημα της Πολιτικής Αγωγής:

    Μηνύματα Ιωάννη Καζαντζόγλου στο facebook από τα οποία προκύπτει η προπαρασκευή της επίθεσης στο Συνεργείο και η καθοδήγηση από τον Λαγό: (Καζαντζόγλου σε Αγιοβλασίτη) “Οκ κατσε διαβασε μαλλον παρασκευη θα σε χρειαστω μαζι με καποιους δικους μασ 9:30 το βραδυ για μια μαγκια που ετοιμαζουμε με πειραιοτες”, (Αγιοβλασίτης σε Καζαντζόγλου) “γιαννι με το θεμα του αλιμου τι θα κανουμε. με εχει παρει 300 τηλ ο αλλως γιατι την παρασκευη ειναι η τελευτεα μερα που πρεπει να παραστει στο Α.Τ”, (Καζαντζόγλου σε Αγιοβλασίτη) “Παιρνει ο γιωργος τον λαγο και σε παιρνει”.
    Μαρτυρίες κατοίκων που μιλάνε για την παρουσία των βουλευτών Λαγού και Μίχου στην επίθεση στο Συνεργείο.
    Επιβεβαίωση της παρουσίας Λαγού από ταυτοποίηση του αυτοκινήτου του (ενοικιασμένου με leasing στη Βουλή των Ελλήνων και χρεωμένου στον Λαγό, σύμφωνα με έγγραφο της Βουλής των Ελλήνων, αρχείο 2481).
    Μηνύματα Ιωάννη Λαγού στο κινητό του από τα οποία προκύπτει η άμεση συμμετοχή του στην επίθεση: (921) “Πηγε πολυ καλα. αλλα στο τελος κανανε προσαγωγες. παμε τωρα στο τμημα”, (926) “Φιλε εχουμε θεμα στον Αλιμο. ηρθαμε και τους γαμησαμε. γινανε κατι προσαγωγες”, (971) “Τους συλληφθέντες τους πήραμε και φύγαμε γύρω στις 10 και μισή”.
    Μηνύματα Νικόλ Μπενέκη στο κινητό του Ιωάννη Λαγού απο τα οποία προκύπτει η άμεση συμμετοχή του στην επίθεση: (1434) “Ο αντρακλας μου δερνει.λα λα λα λα.γουστααααρω”

«Κι όμως: αν και όλα αυτα τα στοιχεία είναι δημοσιευμένα και η εισαγγελική πρόταση Ντογιάκου αναφέρει ρητά την επίθεση στο “Συνεργείο” ως μια από τις εμβληματικές επιθέσεις ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής, η δικογραφία παρέμεινε επί μακρόν στα αζήτητα και τελικά στάλθηκε στο αρχείο άγνωστων δραστών! Πρόκειται για σκανδαλώδη συγκάλυψη, η οποία δεν γίνεται τυχαία αλλά οφείλεται σε υπόγεια συνεργασία στελεχών της ΕΛΑΣ και της δικαστικής εξουσίας με την ηγεσία της Χρυσής Αυγής», αναφέρει η Πρωτοβουλία.

πηγή
  • Blog Archive