Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Γερμανία - Νεοναζί έκαψαν κτήρια - «καταφύγια» μεταναστών

Posted by ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ TΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ Σάββατο, Δεκεμβρίου 13, 2014
ratsismos1 12-12-2014Η ρατσιστική επίθεση που πραγματοποίησαν το βράδυ της Πέμπτης άγνωστοι στην πόλη Βόρρα στη Βαυαρία κατά κτηρίων, στα...
οποία έχουν βρει καταφύγιο πολλοί μετανάστες που ζητούν άσυλο, "ξύπνησε" τον τρόμο του ναζισμού στη Γερμανία. 

Οι βάνδαλοι ρατσιστές ζωγράφισαν σβάστικες στους τοίχους κτηρίων και έβαλαν φωτιά στο εσωτερικό τους. Η αστυνομία της περιοχής αύξησε το επίπεδο συναγερμού, ενώ η Άγκελα Μέρκελ, μέσω εκπροσώπου της, καταδίκασε τέτοιου είδους εγκλήματα, καθώς και μια σειρά αντιμουσουλμανικών διαδηλώσεων που πραγματοποιούνται στη Δρέσδη και διοργανώνονται από την οργάνωση PEGIDA, το ακρωνύμιο της οποίας σημαίνει «Πατριώτες Ευρωπαίοι κατά του Εξισλαμισμού της Δύσης». 

ratsismos2 12-12-2014
Συγκεκριμένα, η εκπρόσωπος της Άγκελα Μέρκελ, Κριστιάνε Βιρτς τόνισε πως 
«Δεν υπάρχει θέση στη Γερμανία» για μίσος εναντίον των μουσουλμάνων ή οποιασδήποτε άλλης θρησκευτικής ή φυλετικής ομάδας και λέγοντας: 
«Εξ ονόματος της κυβέρνησης και της καγκελαρίου, μπορώ να πω αρκετά ξεκάθαρα, ότι στη Γερμανία δεν υπάρχει θέση για θρησκευτικό μίσος, ανεξαρτήτως της θρησκείας στην οποία ανήκουν οι άνθρωποι. Δεν υπάρχει θέση για την ισλαμοφοβία, τον αντισημιτισμό ή οποιασδήποτε μορφής ξενοφοβία ή ρατσισμό». Σύμφωνα με την Γερμανίδα καγκελάριο, η χώρα χρειάζεται τους μετανάστες, για να αποφύγει μια δημογραφική κρίση. 

Ωστόσο, τοπικοί αξιωματούχοι των γερμανικών κρατιδίων επισημαίνουν, ότι πασχίζουν να αντιμετωπίσουν το μεγάλο αριθμό αιτούντων άσυλο, καθώς η μετανάστευση είναι πλέον στο υψηλότερο επίπεδό της εδώ και δύο δεκαετίες. Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι στην τελευταία πορεία της PEGIDA που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα, πήραν μέρος έως και 10.000 άνθρωποι και αντίστοιχος αριθμός αντιδιαδηλωτών.

Οι διοργανωτές, που ξεκίνησαν τις κινητοποιήσεις τους πριν δύο μήνες με τη συμμετοχή μερικών εκατοντάδων ανθρώπων, λένε ότι δεν είναι κατά των μεταναστών, αλλά ότι επιθυμούν να διαμαρτυρηθούν εναντίον του ακραίου Ισλάμ και της μεγάλης εισροής αιτούντων άσυλο στη Γερμανία. Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών, Τόμας ντε Μεζιέρ, δήλωσε ότι δεν είναι όλοι οι διαδηλωτές ρατσιστές και ότι σε αυτούς περιλαμβάνονται κάποιοι άνθρωποι, που «εκφράζουν τους φόβους τους μπροστά στις αλλαγές των καιρών». 

Πολιτικοί σχολιαστές, πάντως, επισημαίνουν ότι η Δρέσδη είναι η πόλη όπου διοργανώνεται η ετήσια πορεία των νεοναζί κατά την επέτειο του βομβαρδισμού της πόλης, στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ Γερμανοί αξιωματούχοι δηλώνουν την ανησυχία τους για την αύξηση τόσο του αντισημιτικού όσο και του αντιισλαμικού αισθήματος στη χώρα. 

Χαρακτηριστικά, τη φετινή χρονιά ακροδεξιοί ένωσαν τις δυνάμεις τους με χούλιγκαν του ποδοσφαίρου εναντίον σαλαφιστών μουσουλμάνων, ενώ με βάση στοιχεία των αρχών αυξήθηκαν και οι επιθέσεις εναντίον εβραίων, οι οποίες σχετίζονται με την κρίση στη Μέση Ανατολή.
  • Blog Archive