Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Σ. Αραβία: Ελεύθερες οι ακτιβίστριες που διεκδίκησαν το δικαίωμα στην οδήγηση

Posted by ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ TΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ Σάββατο, Φεβρουαρίου 14, 2015
aktivistries odhghsh 13-2-2015Ελεύθερες αφέθηκαν οι δύο ακτιβίστριες που φυλακίστηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο στη Σαουδική Αραβία, επειδή υπερασπίζονται το δικαίωμα των γυναικών να οδηγούν. 
Πρόκειται για τηνΛουτζάιν αλ Χαθλούλ και την Μαΐσα αλ Αμούντι, οι οποίες συνελήφθησαν...
την 1η Δεκεμβρίου επειδή αμφισβήτησαν την απαγόρευση της οδήγησης που ισχύει για τις γυναίκες.

Η πρώτη συνελήφθη όταν προσπάθησε να μπει οδικώς στη Σαουδική Αραβία από τα γειτονικά Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα... Η Αμούντι, που κατάγεται από τη Σαουδική Αραβία αλλά εργάζεται ως δημοσιογράφος στα ΗΑΕ, έφθασε στα σύνορα για να υποστηρίξει τη Χαθλούλ, αλλά συνελήφθη επίσης.

Σύμφωνα με ακτιβιστές, τον Δεκέμβριο οι δύο γυναίκες παραπέμφθηκαν να δικαστούν σε ειδικό δικαστήριο για «τρομοκρατικές υποθέσεις».

Οι ακτιβίστριες φαίνεται πως μπήκαν στο στόχαστρο των σαουδαραβικών αρχών περισσότερο λόγω της δραστηριότητάς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παρά λόγω της διαμαρτυρίας τους κατά της απαγόρευσης της οδήγησης.

Η Χαθλούλ έχει 232.000 followers στο twitter και πριν από τη σύλληψή της αναρτούσε tweet με λεπτομέρειες για τις 24 ώρες που πέρασε στα σύνορα, όταν οι συνοριοφύλακες δεν της επέτρεψαν να μπει στη χώρα.

Η Αμούντι έχει 136.000 followers και στο παρελθόν έχει παρουσιάσει ένα πρόγραμμα στο YouTube το οποίο περιελάμβανε συζήτηση για την απαγόρευση της οδήγησης.
 
 
  • Blog Archive