Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

ΗΠΑ: ΔΙΝΕΙΣ ΤΡΟΦΗ ΣΕ ΑΣΤΕΓΟ; ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΦΥΛΑΚΗ!

Posted by ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ TΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ Σάββατο, Μαρτίου 07, 2015

Παράνομη η σίτιση αστἐγων σε πὀλεις σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες!
Κάθε εκδήλωση αλληλεγγύης είναι καταδικαστέα.
Το νέο δόγμα:  ''Ο έχων επιβιώνει, ο μη έχων, αποβιώνει''

Τι θα κάνατε εάν ένας αστυνομικός απειλούσε να σας συλλάβει στην προσπάθεια σας να μοιραστείτε ενα σάντουιτς με μια απελπιστικά πεινασμένη άστεγη;

Μια τέτοια ιδέα ακούγεται άκρως παράξενη, μα είναι μια πραγματικότητα στις μεγάλες πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών. 
 
Περισσότερες απο 50 πόλεις των ΗΠΑ έχουν  θεσπίσει νόμους κατά της ...
''κατασκήνωσης'' , της ''ανταλλαγής φαγητού'' και ακόμη χειρότερα, σε πολλές πόλεις οι νόμοι αυτοί επιβάλλονται με μεγάλη αυστηρότητα στους κατοίκους.
 
Φαίνεται πως στόχος  της πολιτικής αυτής είναι να ''εξαφανιστούν'' οι άστεγοι.

Προφανώς οι πολιτικοί που έχουν περάσει αυτούς τους νόμους πιστεύουν ότι αν οι άστεγοι δεν μπορούν να πάρουν πια δωρεάν φαγητό και σε συνδιασμό με τις συνεχείς ποινές φυλάκισης που επιβάλλονται για την ‘παράνομη κατασκήνωση’, τελικά θα αποφασίσουν να πάνε κάπου αλλού, όπου δεν θα  ''ενοχλούν'' και τόσο πολύ.
Αυτό είναι ένα ακόμη παράδειγμα του πόσο απρόκλητα απάνθρωπη  εξελιίσσεται η κοινωνία.
Η μεσαία τάξη είναι απόλυτα διαλυμενη με τη φτωχοποίηση  να βρίσκεται  σε εκρηκτικά επίπεδα, ενώ  παράλληλα παρατηρείται οτι οι καρδιές πολλών Αμερικανών σκληραίνουν μπροστά σε τέτοια φαινόμενα.
Αν αυτη η κατάσταση συνεχιστεί, αλήθεια, πως θα μοιάζει το μέλλον της Αμερικής;
Μια οργάνωση που ονομάζεται ''η Αγαπη Νικά τα Υπουργεία'' μπήκε στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σε διεθνή κλίμακα, όταν η αστυνομία στο Raleigh, της Βορειας Καρολινας απείλησε να τους συλλάβει στη προσπάθειά τους να διανείμουν μπισκότα, λουκάνικα και καφέ στους αστέγους που ζουν στην καρδιά της πόλης.  
Και αυτό δεν συμβαίνει μόνο στο Raleigh, μα κυριολεκτικά σε όλη τη χώρα.
Στο Ορλάντο  της Φλόριντα νόμοι κατά της σίτισης  των αστέγων γίνονται  αποδεκτοι στα δικαστικό σύστημα.  Αυτό είναι ένα εμφανες παράδειγμα του διεφθαρμένο και άδικου δικαστικού  συστηματος στις ΗΠΑ.

Το αστείο είναι ότι ορισμένοι από αυτούς τους πολιτικούς, με ψυχωτική τάση για έλεγχο και καταστολή,  πράγματι πιστεύουν ότι ''βοηθούν'' τους αστέγους μέσω αυτών των νόμων. Στη Νέα Υόρκη, ο δήμαρχος Bloomberg έχει απαγορεύσει στους πολίτες την δωρεα τροφίμων σε καταφύγια αστέγων και δείχνει να είναι πραγματικά πεπεισμένος ότι αυτο ειναι και η σωστότερη αποφαση για τους άστεγους ... Πιστεύετε πραγματικά ότι οι άστεγοι νοιάζονται για την ποιότητα  της τροφής τους;  Φυσικά και όχι. Απλώς θέλουν να φάνε .
Σύμφωνα με την εφημεριδα USA Today, περισσότερες από 50 μεγάλες πόλεις έχουν περάσει τέτοιους νόμους ...
Ακόμα κι αν τα εταιρικά κέρδη έχουν εκτοξευθεί σε επίπεδα ρεκόρ κατά τα τελευταία χρόνια και η Wall Street έχει κατακόρυφη άνοδο χάρη στην εκτύπωση χρήματος απο το κεντρικό τραπεζικό σύστημα, οι περισσότεροι Αμερικανοί εξακολουθούν να αγωνίζονται καθημερινα για την επιβιωση τους. Ενα πολύ εντυπωσιακό γράφημα έρχεται να καταδειξει τα Εταιρικά κέρδη σε σχεση με  το ποσοστό του εργαζομενου πληθυσμού των ΗΠΑ.
 

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης βομβαρδίζουν συνεχώς την κοινωνία  ότι η Αμερική είναι σε μια ‘οικονομική ανάκαμψη’  και ότι η οικονομία ''αναπτύσσεται'',  αλλά το εισοδημα ενος μεσου νοικοκυριου ειναι στην πραγματικότητα 4,4%  χαμηλότερο σε σχεση με  ό, τι ήταν   όταν επισήμως ‘έκλεισε’ η τελευταία ύφεση.
Δεν υπάρχουν αρκετές θέσεις εργασίας για όλους πια , και η ποιότητα των θέσεων εργασίας που υπάρχουν συνεχίζει να μειώνεται με τρομακτικό ρυθμό .
Ως αποτέλεσμα , οι περισσότεροι Αμερικανοί αναγκάζονται να στραφούν προς την κυβέρνηση για βοήθεια, περισσότερο τώρα, από ό, τι ποτέ πριν .
Πάνω από 100 εκατομμύρια Αμερικανοί ζουν απο την κοινωνική πρόνοια, χωρίς να συνυπολογίζονται σε αυτά τα προγράμματα κοινωνικης πρόνοιας ιατρικες ή αλλες κοινωνικες υπηρεσιες.
Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τον τύπο  ''Associated Press'' οι 4 στους 5 ενήλικες στις Ηνωμένες Πολιτείες ''θα παλεψουν με την ανεργία , τη φτώχεια  ή την εξάρτηση από την Προνοια, για τουλάχιστον κάποια περίοδο στη ζωη τους. .''
Έτσι, ποτέ μην διστάσετε  να δώσετε τροφή σε  καποιον αστεγο ή να βοηθήσετε  κάποιον που το χρειάζεται. Κάποια μέρα ίσως να είσαι εσύ αυτός που χρειάζεται τη βοήθεια .

 
 
Επιμέλεια, μετάφραση: Μαργαρίτα Αργυριάδου, για το Κίνημα Δεν Πληρώνω www.kinimadenplirono.eu 
  • Blog Archive