Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Ξεφτίλας συνέχεια - Κατατέθηκε το μνημόνιο

Posted by ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ TΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ Τετάρτη, Αυγούστου 12, 2015

Οι ψευτοαριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ θυσιάζουν ένα ολόκληρο λαό

Το σχέδιο νόμου με τον τίτλο «Κύρωση του Σχεδίου Σύμβασης Οικονομικής Ενίσχυσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και ρυθμίσεις για την υλοποίηση της Συμφωνίας Χρηματοδότησης» περιλαμβάνει τη...
δέσμη μέτρων, η ψήφιση των οποίων αποτελεί προϋπόθεση για την επικύρωση της συμφωνίας και την εκταμίευση της πρώτης προβλεπόμενης δόσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.
 

Η πρόταση της κυβέρνησης είναι το εν λόγω σχέδιο νόμου να εισαχθεί για συζήτηση και ψήφιση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.
 

Κύρωση του Σχεδίου Σύμβασης Οικονομικής Ενίσχυσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και ρυθμίσεις για την υλοποίηση της Συμφωνίας Χρηματοδότησης
Διαβάστε το νομοσχέδιο και τις εκθέσεις που το συνοδεύουν:

Σελίδα 1, Σελίδα 2,  Σελίδα 3, Σελίδα 4, Σελίδα 5
Έκθεση Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους
Έκθεση συνεπειών ρύθμισης

 

Ξημερώματα Παρασκευής η ψηφοφορία
 

Νέο κοινοβουλευτικό «σαμποτάζ» εναντίον της κυβέρνησης επιφύλασσε χθες η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία αρνήθηκε να ακολουθήσει την πρόταση του πρωθυπουργού ώστε να συνεδριάσει από σήμερα η Βουλή για να εγκρίνει με μεγαλύτερη άνεση χρόνου τη συμφωνία με τους δανειστές.
 

Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας της έστειλε χθες επιστολή με την οποία ζητούσε να συγκληθούν σήμερα Τετάρτη οι συναρμόδιες επιτροπές και την Πέμπτη η Ολομέλεια, με στόχο το νομοσχέδιο να έχει ψηφιστεί έως το βράδυ, εντούτοις η πρόεδρος της Βουλής πρόβαλε και αυτή τη φορά αντιρρήσεις, με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε σε διαδικασία «μαραθωνίου» εντός μίας ημέρας (Πέμπτη) και ψηφοφορία τα ξημερώματα της Παρασκευής.
 

Για τον λόγο αυτό όρισε τη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων, δηλαδή του αρμόδιου οργάνου για τον προγραμματισμό του κοινοβουλευτικού έργου, σήμερα στις 21.00 το βράδυ.
 

Στο Μαξίμου επικράτησε εκνευρισμός για τη στάση της κ. Κωνσταντοπούλου, καθώς φάνηκε να επαναλαμβάνεται το έργο με τις προηγούμενες ψηφοφορίες του Ιουλίου που αφορούσαν τα προαπαιτούμενα.

Είναι πάντως χαρακτηριστικός ο τόνος που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός στην επιστολή του, προκειμένου -εις μάτην- να προλάβει δυσάρεστες εξελίξεις: «Η κρισιμότητα της κατάστασης επιβάλλει την άμεση σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής […] Η πρόθεσή μου, ώστε να μην υπάρχουν δικαιολογημένες αντιδράσεις για το πιεστικό χρονοδιάγραμμα, είναι να κατατεθεί σήμερα το σχετικό νομοσχέδιο για να διανεμηθεί εγκαίρως στους Βουλευτές. 


Στη συνέχεια μπορούν να συνεδριάσουν οι αρμόδιες Επιτροπές την Τετάρτη 12 Αυγούστου και η διαδικασία να ολοκληρωθεί με τη συνεδρίαση της Ολομέλειας την Πέμπτη 13 Αυγούστου».

 efsyn.gr
  • Blog Archive