Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Η ΛΑ.Ε. καταγγέλλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για την καταδίκη των μελών του κινήματος «Δεν Πληρώνω»
Ο Α. Τσίπρας συγκαλύπτει υπέρ των μεγαλοεργολάβων το «διαχρονικό οικονομικό έγκλημα σε βάρος του λαού». το οποίο είχε καταγγείλει και «σηκώνει τις μπάρες» μόνο για την ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων
Η ΛΑ.Ε. καταγγέλλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για την καταδίκη των μελών του κινήματος «Δεν Πληρώνω», Μαρία Λεκάκου, Βασίλη Παπαδόπουλου, Αποστόλη Αυλακιώτη και Αθανασία Γαλάνη.
Τα μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω» καταδικάστηκαν για «διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών» από το δικαστήριο της Λαμίας με 5 μήνες φυλάκιση, με αναστολή, για την κινητοποίηση τους στα διόδια Αγίας Τριάδας, στις 5 Οκτωβρίου 2011. Η εξέλιξη της υπόθεσης λαμβάνει καθαρά πολιτικό χαρακτήρα με ξεκάθαρο στόχο τον εκφοβισμό όλων όσοι αγωνίζονται υπέρ των κοινωνικών δικαιωμάτων και κατά της αισχροκέρδειας των μεγαλοεργολάβων – «καρχαριών». Την ίδια στιγμή, με την απόφαση αυτή, «σηκώνονται οι μπάρες» και «ανοίγει ο δρόμος» για την περαιτέρω ποινικοποίηση των αγώνων του λαού.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει ...
τεράστιες ευθύνες για τον πολιτικό και ποινικό διωγμό αγωνιζόμενων πολιτών. Δεν ξεχνά κανείς ότι ο μεταλλαγμένος μνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ και ο σημερινός πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, πριν την «κωλοτούμπα» στην αγκαλιά των δανειστών, τασσόταν κατά της αισχροκέρδειας των μεγαλοεργολάβων. Ο Αλ. Τσίπρας είχε, μάλιστα, χαρακτηρίσει από τα διόδια της Κορίνθου, το 2011, αυτές τις κινητοποιήσεις ως «πράξεις αντίστασης και αξιοπρέπειας», κάνοντας λόγο για «διαχρονικό οικονομικό έγκλημα εις βάρος του λαού».
Ο σημερινός πρωθυπουργός και ο μεταλλαγμένος ΣΥΡΙΖΑ δεν προχώρησαν, ως όφειλαν όμως, στις απαραίτητες νομοθετικές αλλαγές ούτως ώστε να «σπάσει» το «άβατο» των μεγαλοεργολάβων και να δικαιωθούν οι κοινωνικοί αγώνες. Αντί για αυτό, διατήρησαν τη νομοθεσία και τις συμβάσεις, ως είχαν υπέρ των «καρχαριών του χρήματος», δίνοντας τη δυνατότητα στα δικαστήρια να καταδικάζουν πολίτες οι οποίοι αγωνίζονται για τα λαϊκά δικαιώματα.
Ο λαός θα δώσει σύντομα τη δική του απάντηση σε όσους νεομνημονιακούς και παλαιομνημονιακούς τον εμπαίζουν «κουρεύοντας» δικαιώματα και το βιοτικό του επίπεδο για χάρη των δανειστών και της εγχώριας ολιγαρχίας.

Γραφείο Τύπου της ΛΑ.Ε.

22/9/2016
  • Blog Archive