Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

ΚΟΜΙΤΑΤΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ: ΝΕΟΣ ΠΥΡΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

Posted by ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ TΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ Πέμπτη, Αυγούστου 27, 2015
Πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη επιτυχία,  τη Τετάρτη 26 Αυγούστου ανοιχτή συνέλευση του Κινήματος Δεν Πληρώνω στα Κομιτάτα Κεφαλονιάς.
 
Στο χωριό αυτό που 
έχει πλούσια αγωνιστική παράδοση από τον καιρό του εμφυλίου Πολέμου, οι κάτοικοι του νησιού εκδήλωσαν μεγάλο ενδιαφέρον, ενώ η σημαία του Τσε κυμάτιζε στη μικρή πλατεία του χωριού .

Παρευρέθηκαν στη συνέλευση, ...τόσο κάτοικοι του χωριού, όσο και από τις γύρω περιοχές. 

Συντονίστρια της συγκέντρωσης ήταν η δικηγόρος, Βίβιαν Θεοχαράτου από τα Κομιτάτα Κεφαλονιάς. Έγιναν σύντομες εισηγήσεις για το χαρακτήρα του Κινήματος, την ιστορία δημιουργίας του, τις δράσεις του καθώς και πάνω στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, από τους Θεοδόση Τεμζελίδη, Βασίλη Παπαδόπουλο και  Βασίλη Παπανικολάου. 
 
 
Τέθηκαν από τους συγκεντρωμένους πολλά ερωτήματα σχετικά με το παρόν και το μέλλον του τόπου. Αγρότες της περιοχής μοιράστηκαν τις ανησυχίες τους, ιδιαίτερα με την εφαρμογή του 3ου μνημονίου. Στο αριστερό αυτό χωριό, όλοι οι συμμετέχοντες καταδίκασαν τη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ που μέσα σε λίγους μήνες έδειξε το πραγματικό μνημονιακό του πρόσωπο. Χαρακτήρισαν τον ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ, Τσίπρα, ως πολιτικό απατεώνα ολκής, που συνειδητά κορόιδευε τον ελληνικό λαό.

Άλλα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν την εγκατάλειψη της υπαίθρου, τη καταστροφή της γεωργικής παραγωγής, το ξεπούλημα του τουρισμού σε μεγάλες πολυεθνικές, και τη κατάργηση του κράτους πρόνοιας και της Παιδείας ειδικότερα.

Κοινός τόπος όλων των ομιλητών ήταν η ανάγκη ενότητας όλων των αριστερών προοδευτικών δυνάμεων και κυρίως της βάσης του λαού. 
 
Οι εισηγητές του Κινήματος Δεν Πληρώνω καυτηρίασαν την τάση της ανάθεσης που καθιστά το λαό όμηρο των κάθε λογής πολιτικάντηδων. Τονίστηκε ότι οι εκλογές δε κρίνουν το μέλλον μας. 
 
 
 
Το μέλλον μας εξαρτάται από τη συμμετοχή μας σε καθημερινούς συλλογικούς αγώνες για τα προβλήματα που βιώνουμε. Οι αγώνες μας, πράξεις πολιτικής ανυπακοής, έχουν σαφή στόχευση την ανατροπή του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος και των μνημονίων που είναι συνυφασμένα με αυτό.

Η επιτυχία της εκδήλωσης στηρίχτηκε στον ενθουσιασμό και τη δράση των νέων μελών μας που φρόντισαν να ενημερώσουν όλο το νησί με προκηρύξεις και αφίσες.
 

Η καμπάνια ενημέρωσης και οργάνωσης του Κινήματος Δεν Πληρώνω για δράση συνεχίζεται σε όλη την Ελλάδα, σε κάθε πόλη, κάθε χωριό και κάθε γειτονιά.

 
ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
 
Καυτατζόγλου 8, Αθήνα, ΤΚ 111 44








  • Blog Archive