Τρίτη, 25 Μαρτίου 2014


Σχεδόν οι μισοί (48%) Ευρωπαίοι ηλικίας 18-30 ζουν με τους γονείς τους σύμφωνα με έρευνα του ευρωπαϊκού ιδρύματος με έδρα το Δουβλίνο, Eurofound, που αφορά τα έτη από το 2011 και έπειτα.

 To φαινόμενο δεν περιορίζεται μόνο στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου, αλλά σχεδόν σε ολόκληρη την Γηραιά Ήπειρο. Μάλιστα, αύξηση του αριθμού των νέων ενηλίκων που ζουν με τους γονείς τους σημειώνεται στη Σουηδία, τη Δανία, τη Γαλλία, το Βέλγιο και την Αυστρία.Στην Ιταλία, σχεδόν τα 4/5 (79%) των νεαρών ενηλίκων ζουν με τους γονείς τους. Το ποσοστό αυτό μειώνεται σε χώρες όπως η Γερμανία, η Ολλανδία, η Ιρλανδία και η Βρετανία.

«Δεν είναι μόνο ο επαγγελματικός κόσμος που έχει αλλάξει, αλλά και η ίδια η κοινωνία: οι μεταβάσεις γίνονται πιο απρόβλεπτες. Οι άνθρωποι δεν έχουν μια δουλειά για όλη τους τη ζωή, ούτε ζουν σε ένα μέρος για όλη τη ζωή τους» είπε η Άννα Λούντβινεκ, μία από τις συντάκτριες της έκθεσης.

Για τις γυναίκες 25 έως 29 ετών, το ποσοστό των γυναικών που μένουν με τους γονείς τους αυξήθηκε κατά πέντε μονάδες στο 26%, ενώ για τους άνδρες κατά τρεις μονάδες στο 34%. Ακόμα και σε αυτούς που έχουν εργασία, το ποσοστό αυξήθηκε κατά μία μονάδα στο 34%.

Η έρευνα βρήκε επίσης ότι το 49% των νέων Ευρωπαίων ζει με κάποιου είδους στέρηση. Τα ποσοστά της στέρησης σημειώνουν τεράστια αύξηση στην Ελλάδα (15 μονάδες), την Ισπανία (20 μονάδες) και τη Βρετανία (10 μονάδες).


tvxs.gr
  • Blog Archive