Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

H Αριζόνα ψηφίζει νόμο ενάντια στους ομοφυλόφιλους !

Posted by KINIMA DEN PLIRONO EU Τρίτη, Μαρτίου 25, 2014
Η συντηρητική νότια πολιτεία της Αριζόνα έχει περάσει έναν αμφιλεγόμενο νόμο που επιτρέπει στις επιχειρήσεις να αρνηθούν την παροχή υπηρεσιών σε πελάτες
όταν αυτοί είναι ενάντια στις θρησκευτικές πεποιθήσεις των ιδιοκτητών.


Η Αριζόνα είναι το μόνο κράτος που ψηφίζει ένα τέτοιο παρἀλογο νόμο. Σύμφωνα με αυτόν,  η υποχρέωση ενός επιχειρηματία να εξυπηρετήσει ομοφυλόφιλους αποτελεί παραβίαση της θρησκευτικής ελευθερίας του, εάν οι πεποιθήσεις του, του υπαγορεύουν ότι η ομοφυλοφιλία είναι ‘’λάθος’’ .
Όταν η ρεπουμπλικανή  Brewer υπογράψει τη νομοθεσία θα σημαίνει οτι  π.χ. για παράδειγμα τα εστιατόρια νομίμως θα αρνούνται να σερβίρουν gay ζευγάρια ή  gay άτομα που αναζητούν ένα γεύμα.  Ένας αρτοποιός θα μπορούσε να αρνηθεί να ψήσει μία τούρτα για μία gay τελετή. 
Το πιο τραγικό είναι ότι ο νόμος δεν έχει καταστήσει σαφές πώς θα ορίζεται ο σεξουαλικός προσανατολισμός ενός πελάτη.
Η Jan Brewer είχε ήδη δημιουργήσει μια εθνική φήμη με τις ‘’δεξιές’’ της απόψεις σε παρόμοια ευαίσθητα κοινωνικά θέματα όπως π.χ. για τη μετανάστευση και την άμβλωση .

Ο νέος νόμος προκάλεσε οργή ​​από γκέι ομάδες, έφερε το Δημοκρατικό Κόμμα σε αμηχανία και το ώθησε να κηρύξει  το νόμο ως άκυρο λόγω διακρίσεων.
Mετάφραση από  Μαργαρίτα Αργυριάδου
Πληροφορίες από  The Telegraph, UK
  • Blog Archive