Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Η οργάνωση Αnimals Αustralia η οποία δραστηριοποιείται στην Αυστραλία, κοινοποίησε ένα βίντεο το οποίο μας προτρέπει να βάλουμε ως άμεσο στόχο την κατάργηση της βιομηχανικής κτηνοτροφίας

και την μείωση της κατανάλωσης ζωικών προϊόντων. 
Μπορείτε να το δείτε   εδώ  και με ελληνικούς υπότιτλους (αν δεν εμφανίζονται αυτόματα, πατήστε υπότιτλοι και μετά Ελληνικά).

Κάθε χρόνο θανατώνονται για τη διατροφή των ανθρώπων 65-70 δις χερσαία ζώα. Ο αριθμός είναι τρομακτικός και οι συνέπειες για τα ζώα, το περιβάλλον άρα και για εμάς τους ανθρώπους είναι ουσιαστικά ολέθριες.

Η βιομηχανική ή εργοστασιακή κτηνοτροφία, είναι μία βιομηχανική διαδικασία κατά την οποία η μεταχείριση των ζώων και η παραγωγή ζωικών προϊόντων, ακολουθούν πρότυπα μαζικής παραγωγής.


Εγκλωβισμένη από τη γέννησή της. Οταν ανοίξει το κλουβί, θα είναι γιατί θα κλέψουν την γούνα της
Τα ζώα δεν λαμβάνονται υπόψη ως άτομα, ως αισθανόμενα όντα με μοναδικές φυσικές και ψυχολογικές ανάγκες, αλλά ως αυγά, γάλα, κρέας, δερμάτινα προϊόντα κ.τ.λ. Επειδή η βιομηχανική κτηνοτροφία είναι μια επιχείρηση, στόχος της είναι να μεγιστοποιήσει την παραγωγή και κατά συνέπεια το κέρδος.

Δεδομένου ότι τα ζώα θεωρούνται ως απλά προϊόντα, εκτρέφονται σε εργοστασιακές συνθήκες, ενώ με γενετικές παρεμβάσεις και φάρμακα, οδηγούνται τεχνητά σε μεγαλύτερη παραγωγή με ολέθριες επιπτώσεις στην υγεία και την ευζωία τους.
Οι κτηνοτρόφοι για να μειώσουν το κόστος συχνά ταΐζουν τα ζώα τους με απομεινάρια άλλων ζώων και τα εκτρέφουν σε εξαιρετικά μικρούς και βρώμικους χώρους χωρίς καν να έχουν τη δυνατότητα να αναπαυθούν.

Επειδή τα ζώα ζουν σε τέτοιες συνθήκες και στερούνται φυσιολογικές κοινωνικές αλληλεπιδράσεις, βιώνουν την πλήξη και το άγχος τόσο έντονα με αποτέλεσμα να οδηγούνται σε αφύσικη επιθετικότητα. Για να περιορίσουν την επιθετικότητα και τις ασθένειες που προκύπτουν από τέτοιες συνθήκες διαβίωσης και να τονωθεί η αφύσικη ανάπτυξη των ζώων και κατά συνέπεια η παραγωγή, οι κτηνοτρόφοι τους χορηγούν φάρμακα, τα οποία με τη σειρά τους καταλήγουν στο κρέας που τρώει ο καταναλωτής.


Μερικές από τις συνέπειες αυτής της βιομηχανικής εκμετάλλευσης των ζώων είναι η θεσμοθετημένη τρομακτική σκληρότητα προς τα ζώα, η καταστροφή του περιβάλλοντος και η εξάντληση των φυσικών πόρων καθώς και οι κίνδυνοι που προκύπτουν για την ανθρώπινη υγεία.


Πήραμε τη ζωή τους πολύ πριν τα θανατώσουμε






Είναι επιτακτική ανάγκη να καταργηθεί η βιομηχανική κτηνοτροφία και όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε σε αυτό με τις προσωπικές μας επιλογές.


Πληροφορίες από το www.zoosos.gr



https://www.facebook.com/groups/kinimadenplirono




 
  • Blog Archive