Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Η ΤΑΞΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΙΛΗΣΕ! 21 μήνες με αναστολή στους 23 χαλυβούργους!

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Τετάρτη, Απριλίου 09, 2014

21 μήνες με αναστολή στους 23 χαλυβούργους! Αυτή ήταν η απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης που για μια ακόμη φορά έδειξε το ταξικό της πρόσωπο.
Μια δικαιοσύνη που καταδικάζει, σε αντίθεση με το περί δικαίου αίσθημα όλων των παρευρισκόμενων στο δικαστήριο, τους ηρωικούς χαλυβουργούς, που έδωσαν μαθήματα ταξικής συνειδητοποίησης και μαχητικότητας με τον 9μηνο  απεργιακό τους αγώνα.
Αυτό φοβήθηκαν οι βιομήχανοι. Το παράδειγμα τους ήταν ένας φωτεινός φάρος για όλους τους εργαζόμενους. Και έπρεπε να τιμωρηθούν παραδειγματικά.
Αυτό έγινε και με την περίπτωση των συναγωνιστών του Κινήματος Δεν Πληρώνω, όταν καταδικάστηκαν σε 7 μήνες φυλάκιση με ένα διάτρητο κατηγορητήριο και χωρίς να υπάρχει καν αναγνώριση των 2 κατηγορουμένων από την μοναδική μάρτυρα κατηγορίας, επόπτη στα διόδια στο δρόμο καρμανιόλα της Κορίνθου- Πατρών.
Διαφορετικά σενάρια με τους ίδιους σκηνοθέτες.
Όποιος σηκώνει κεφάλι πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά. Προς δόξα του καπιταλιστικού συστήματος.


Οι ηρωικοί χαλυβουργοί, το Κίνημα Δεν Πληρώνω, όλοι οι αγωνιζόμενοι πολίτες
με όπλο μας  την επαναστατική αισιοδοξία για την τελική νίκη δηλώνουμε:
Δεν μας τρομάζετε. Μας εξοργίζετε!

ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
www.kinimadenplirono.eu



(Συγκεκριμένα:  Το Δικαστήριο καταδίκασε σε 23 μήνες φυλάκιση με 3ετή αναστολή τους χαλυβουργούς Γιώργο Σιφωνιό, Νάσο Παυλάκη και Νίκο Χαροκόπο, πρόεδρο, γραμματέα και αντιπρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων «Ελληνικής Χαλυβουργίας» αντίστοιχα, κατά την περίοδο του ηρωικού 9μηνου απεργιακού αγώνα, με την κατηγορία της παραβίασης δικαστικής απόφασης και παράνομης βίας. Επίσης το Δικαστήριο επέβαλε στους υπόλοιπους διωκόμενους χαλυβουργούς 21 μήνες φυλάκιση με 3ετή αναστολή με τις ίδιες ακριβώς κατηγορίες, ενώ έκρινε αθώα τη γυναίκα ενός χαλυβουργού. Οι χαλυβουργοί άσκησαν έφεση για να αφεθούν ελεύθεροι.)


  • Blog Archive