Τετάρτη, 9 Απριλίου 2014

Φωτογραφίες σοκ από τον βασανισμό του Καρέλι

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Τετάρτη, Απριλίου 09, 2014

Kαρέ από το βίντεο που κατέγραψαν οι κάμερες στις φυλακές Νιγρίτας με τον βασανισμό του 42χρονου Αλβανού κακοποιού Ιλία Καρέλι αποκαλύπτει tovima.gr
Σύμφωνα με...
το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου, στις επτά συγκλονιστικές φωτογραφίες φαίνεται αρχικά ο 42χρονος αλλοδαπός που είχε σκοτώσει, προ τριών ημερών, τον σωφρονιστικό υπάλληλο της Νιγρίτας Γιώργο Τσιρώνη, τις πρώτες στιγμές της εισόδου του στις φυλακές να περιτριγυρίζεται από σωφρονιστικούς υπαλλήλους οι οποίοι σύμφωνα με μαρτυρικές καταθέσεις τον «υποδέχθηκαν με άγριες διαθέσεις».
Ανάμεσα σε αυτούς διακρίνεται και ο διευθυντής των φυλακών Νιγρίτας. Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι σπρώχνουν τον Καρέλι στις 3.45 της 27ης Μαρτίου στο δωμάτιο υποδοχής και 2 ώρες και 45 λεπτά αργότερα τον τραβούν σχεδόν γυμνό και κακοποιημένο προς το κελί όπου θα αφήσει λίγο αργότερα την τελευταία του πνοή.
Από τις φωτογραφίες από το εσωτερικό κύκλωμα των φυλακών διαπιστώνεται η σχετικά καλή κατάσταση στην οποία ήταν ο 42χρονος όταν εισήλθε στις φυλακές Νιγρίτας και εικονίζεται μόνο ένα αιμάτωμα στο αριστερό μάτι του. Ωστόσο στις άλλες φωτογραφίες, πλέον, δείχνει να μην μπορεί να σταθεί στα πόδια του, να σύρεται προς το κελί του όπου και αφήνεται…
Το συγκεκριμένο οπτικό υλικό ήταν αυτό που οδήγησε τους αξιωματικούς της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ να αναζητήσουν τους δράστες της μοιραίας κακοποίησης του Καρέλι στις φυλακές Νιγρίτας.

Πηγή:tovima.gr
  • Blog Archive