Σάββατο, 12 Απριλίου 2014

Με αίμα βάφτηκαν οι φαβέλες του Ρίο στη Βραζιλία

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Σάββατο, Απριλίου 12, 2014
undefined
Συγκρούσεις μεταξύ κατοίκων μιας φαβέλας και της αστυνομίας σημειώθηκαν την Παρασκευή έξι μόνο χιλιόμετρα μακριά το στάδιο Μαρακανά, όπου θα διεξαχθεί σε τρεις μήνες ο τελικός του Μουντιάλ.

Σύμφωνα με την... αστυνομία τουλάχιστον επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν, ένας κάτοικος της φαβέλας υποστήριξε ότι τρία παιδιά σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Κλαούντιο Κόστα είπε ότι πέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν και δύο παιδιά χρειάστηκε να μεταφερθούν σε νοσοκομείο επειδή εισέπνευσαν καπνούς από τις πολλές φωτιές που είχαν ανάψει οι κάτοικοι.

Η παραγκούπολη αυτή δημιουργήθηκε πριν από περίπου δύο εβδομάδες, όταν περίπου 6.000 οικογένειες κατέλαβαν ένα κενό οικόπεδο που ανήκει στην τηλεφωνική εταιρεία Oi.

Πριν από μία εβδομάδα, δικαστήριο διέταξε την απομάκρυνση των καταληψιών και την επιστροφή του οικοπέδου στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.

Αυτήν την εντολή εφάρμοζαν σήμερα οι αστυνομικοί τους οποίους κατηγορούν οι κάτοικοι ότι έκαναν χρήση δυσανάλογης βίας, καθώς εκτόξευαν δακρυγόνα και χρησιμοποίησαν πλαστικές σφαίρες.

Από την πλευρά τους οι καταληψίες πέταξαν βόμβες μολότοφ στους αστυνομικούς και πυρπόλησαν ένα περιπολικό, τέσσερα λεωφορεία και δύο φορτηγά, όπως ανέφερε η πυροσβεστική υπηρεσία.
ΑΠΕ - ΑΜΠ
  • Blog Archive