Σάββατο 12 Απριλίου 2014


adonis

«Να πάρετε στο δικό μου το γραφείο, να δούμε ποιο νοσοκομείο είναι, να σας πάμε» ήταν η απάντηση του υπουργού Υγείας, Αδωνι Γεωργιάδη, σε κάτοικο της Δράμας που αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο νοσοκομείο της πόλης.
Ο εν λόγω ασθενής, αλλά και όσοι ...
άκουσαν τις κουβέντες που «ξεστόμισε» ο υπουργός μπροστά από την είσοδο του νοσοκομείου -όπου, με την ευκαιρία της επίσκεψης, οι εθελοντές του Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου της περιοχής από κοινού με κατοίκους πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την ενδεχόμενη «υποβάθμιση» του τοπικού νοσοκομείου σε κέντρο υγείας- δεν πίστευαν στ’ αυτιά τους. Και αυτό γιατί, ο υπουργός δεν περιορίστηκε στις κατά περίπτωση διευκολύνσεις μέσω του πολιτικού του γραφείου, αλλά εξέφρασε ύστερα, την άποψη ότι η Ελλάδα στον τομέα της υγείας δεν μοιάζει και… με χώρα του τρίτου κόσμου!
«Οι άνθρωποι πεθαίνουν στους δρόμους» έλεγε και ξανάλεγε στον υπουργό μια εθελοντής του Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου της Δράμας, η οποία βιώνει την τραγική πραγματικότητα δεκάδων απόρων, ανασφάλιστων και ανέργων συνανθρώπων της που απευθύνονται στους εθελοντές για να εξασφαλίσουν την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που έχουν ανάγκη. «Μην φωνάζετε, κυρία μου. Δεν πεθαίνουν άνθρωποι στους δρόμους. Μην παρουσιάζετε την Ελλάδα σαν χώρα του τρίτου κόσμου!» της απάντησε ο Αδωνις Γεωργιάδης, τη στιγμή που δίπλα του, ένας άνεργος καρδιοπαθής τού εξηγούσε πως χωρίς τη βοήθεια του Κοινωνικού Ιατρείου, δεν θα ήταν τώρα στη ζωή. «Εγώ σας άφησα χωρίς δουλειά; Εγώ κυβερνούσα τόσα χρόνια;» ήταν η «δικαιολογία» του υπουργού προς τον απελπισμένο άνδρα.
«Αναφέραμε στον υπουργό περιστατικά με ανθρώπους που δεν μπορούσαν να βρουν περίθαλψη στο νοσοκομείο της Δράμας και χρειάστηκε να κινητοποιηθούμε εμείς ως Κοινωνικό Ιατρείο για να στείλουμε ασθενείς είτε στην Αλεξανδρούπολη, είτε στη Θεσσαλονίκη, και η απάντησή του ήταν “να έρθουν στο πολιτικό μου γραφείο, να τους εξυπηρετήσω» δήλωσε ο εθελοντής του Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου της περιοχής, Α. Κωνσταντινίδης, μιλώντας στο τοπικό κανάλι Star. «Αν πρέπει ο κόσμος πλέον να στηρίζεται σε προσωπικές γνωριμίες για να εξασφαλίσει το αυτονόητο, γι αυτό που πληρώνουμε χρόνια όλοι οι Ελληνες πολίτες, δηλαδή την πρόσβαση στην υγεία, νομίζω ότι απλά συντηρούν τις πελατειακές σχέσεις» σημείωσε ο ίδιος.
nez.gr
  • Blog Archive