Σάββατο, 17 Μαΐου 2014

Στους 299 έφτασαν οι νεκροί στο ορυχείο της Τουρκίας [βίντεο]

Posted by ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ Σάββατο, Μαΐου 17, 2014


Στους 299 έφτασαν οι νεκροί από το δυστύχημα στο ορυχείο Σόμα της Τουρκίας, σύμφωνα με νεότερο απολογισμός, ενώ τουλάχιστον τρείς ανθρακωρύχοι...

εξακολουθούν να είναι εγκλωβισμένοι στις στοές.

«Ο απολογισμός ανέρχεται πλέον σε 299 νεκρούς. Πιστεύω ότι παραμένουν τρεις ακόμη ανθρακωρύχοι στις στοές», είπε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Τανέρ Γιλντίζ, μιλώντας το Σάββατο στους δημοσιογράφους, την ώρα που μια νέα πυρκαγιά έχει ξεσπάσει στο ορυχείο.

«Μια νέα πυρκαγιά προκλήθηκε πριν 45 λεπτά περίπου 300 μέτρα από το σημείο που είναι εγκλωβισμένοι οι ανθρακωρύχοι», πρόσθεσε ο Τούρκος υπουργός, εξηγώντας ότι η εξέλιξη αυτή εμποδίζει το έργο των διασωστών.

Οι τρεις εναπομείναντες ανθρακωρύχοι είναι απίθανο να εξακολουθούν να είναι ζωντανοί, τέσσερις ημέρες μετά την έκρηξη και την πυρκαγιά που σημειώθηκαν στο ορυχείο της Σόμα στη δυτική Τουρκία.

Σημειώνεται ότι το δυστύχημα αυτό προκαλεί από την Τρίτη έντονες αντιδράσεις σε όλη τη χώρα και έχει πυροδοτήσει ένα νέο μέτωπο εναντίον του Τούρκου πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η τουρκική αστυνομία διέλυσε με τη βία την Παρασκευή το απόγευμα και με τη χρήση αντλιών νερού υπό πίεση και δακρυγόνων τους περίπου 10.000 ανθρώπους που διαδήλωναν στη Σόμα καταγγέλλοντας τις συνθήκες εργασίας των ανθρακωρύχων.


  • Blog Archive