Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Δίωξη ρεπόρτερ που αποκάλυψε φιλοχρυσαυγίτη υποψήφιο Δήμαρχο

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Σάββατο, Μαΐου 17, 2014

Ξάνθη
 
Στο αυτόφωρο βρέθηκε ο δημοσιογράφος του XanthiPress.gr Γιάννης Σιδηρόπουλος, μετά την αποκάλυψη βίντεο στο οποίο υποψήφιος Δήμαρχος σε περιφερειακό Δήμο της Ξάνθης, σε συγκέντρωσή του αναφέρει ότι στο συνδυασμό του «υπάρχει και χρυσή αυγή» με μεγάλη....
ένταση και κάτω από τα χειροκροτήματα των συγκεντρωμένων.
Πρόκειται για το Δήμο Τοπείρου, ο οποίος απαρτίζεται σε μεγάλο ποσοστό από μειονοτικούς και όπου πριν από 1,5 χρόνο είχαν σημειωθεί επιθέσεις τρομοκράτησης μουσουλμάνων σε τεμένη  από μηχανοκίνητες πορείες της νεοναζιστικής οργάνωσης.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Τοπείρου Ξάνθης Θωμάς Μίχογλου, υπέβαλε μήνυση τη Δευτέρα​ για συκοφαντική δυσφήμιση στην Εισαγγελία, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει χρυσαυγίτες στο συνδυασμό του και η Αντιεισαγγελέας Πλημμελειοδικών διέταξε τη σύλληψη του δημοσιογράφου με την αυτόφωρη διαδικασία, χαρακτηρίζοντας​,​ μάλιστα, το αδίκημα διαρκές.



  Πληροφορήθηκε από το ραδιόφωνο ότι έχει συλληφθεί!

Εντυπωσιακό είναι πάντως ότι ο δημοσιογράφος πληροφορήθηκε για την αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος του από ραδιοφωνική εκπομπή το πρωί της Τρίτης ενώ από την ίδια ομάδα των ΜΜΕ πληροφορήθηκε πως συνελήφθη λίγο πριν προσέλθει αυτοβούλως στην Εισαγγελία.

Tην ώρα που ο δημοσιογράφος περίμενε τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης, λίγο μετά το μεσημέρι, ο μηνυτής του εξέδιδε σειρά δελτίων τύπων, με τη μορφή news bulletin, στα οποία πληροφορούσε ότι ο δημοσιογράφος έχει συλληφθεί, ή ότι κρατείται από 5 αστυνομικούς ή ότι και άλλοι δημοσιογράφοι έχουν συλληφθεί μαζί του.

Τελικώς το απόγευμα της Τρίτης ασκήθηκε δίωξη από την Εισαγγελία Ξάνθης με την αυτόφωρη διαδικασία ενώ δόθηκε προθεσμία για τη δίκη του που διεξάγεται το πρωί της Παρασκευής. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπέβαλε μήνυση σε βάρος του μηνυτή του για το παραλήρημα με τα Δελτία Τύπου ή σε βάρος όσων μετέδιδαν ότι έχει συλληφθεί ενώ δεν έχει προβεί σε καμία δήλωση παρά μόνο αρκέστηκε σε ένα χιουμοριστικό σχόλιο στο facebook για το γεγονός πως πληροφορήθηκε από τρίτους την υποτιθέμενη σύλληψή του.

Ο Γιάννης Σιδηρόπουλος εργάζεται στην Ξάνθη και ως δημοσιογράφος έχει αναπτύξει ιδιαίτερα δράση στα θέματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του ρατσιστικού λόγου​, για τα οποία αρθογραφεί και σε κεντρικά ΜΜΕ​. Έχει δεχθεί απειλές από την Χρυσή Αυγή στο παρελθόν για την ευαισθησία του στα θέματα του ρατσισμο​ύ και της δράσης της νεοναζιστικής οργάνωσης στην περιοχή της Θράκης.

Με διαδοχικές μηνύσεις είχε βγάλει εκτός μάχης τον απερχόμενο Δήμαρχο

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο απερχόμενος Δήμαρχος του Δήμου Στέλιος Χατζηεαγγέλου, στερήθηκε των πολιτικών του δικαιωμάτων σε καταδίκη μετά από διαδοχικές μηνύσεις του επικεφαλής της αντιπολίτευσης Θ. Μίχογλου και δεν είχε τη δυνατότητα να είναι εκ νέου υποψήφιος.

Όμως τελικά, ο συνδυασμός που σχηματίστηκε από μέλη της παράταξής και με επικεφαλής την γιατρό Μ. Καραλευθέρη φαίνεται ότι δεν θα επιτρέψει στον υποψήφιο της ΝΔ να καταλάβει το Δήμο, όπως φαινόταν ότι θα γίνει μετά την καταδίκη του παλιού Δημάρχου.
tvxs.gr
  • Blog Archive