Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Καθαρίστριες: «Προδήλως απαραίτητες» επιστρέφουν στη δουλειά

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Σάββατο, Μαΐου 17, 2014
Δικαστική «σκούπα» στις απολύσεις

Την άμεση επαναπρόσληψη των 393 καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ διατάσσει το Πρωτοδικείο
Ράπισμα της δικαιοσύνης στις μνημονιακές πολιτικές. Τη Δευτέρα επιστρέφουν....
στη δουλειά, αναφέρουν οι καθαρίστριες.
φωτο Στέλιος Στεφάνου φωτο Στέλιος Στεφάνου "Προδήλως απαραίτητες" για το Δημόσιο έκρινε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών τις θέσεις εργασίας των 393 καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ -που προσέφυγαν- των οποίων διατάσσει την επαναπρόσληψη θεωρώντας αντισυνταγματική και ως εκ τούτου άκυρη την διαδικασία που εφαρμόστηκε για τις προσφεύγουσες γυναίκες.
Στο σκεπτικό της απόφασης του (αριθμός 1584/2014) το δικαστήριο, που διατάσσει να είναι προσωρινά εκτελεστή η κρίση του, διατυπώνει την θέση ότι η διαθεσιμότητα των καθαριστριών αντίκειται στο Δημόσιο συμφέρον και τονίζει πως "ήταν προδήλως ασύμφορη να εξυπηρετήσει τον σκοπό του νόμου". Τονίζει δε, πως η διαδικασία που εφαρμόστηκε στις συγκεκριμένες εργαζόμενες του ΥΠΟΙΚ ουσιαστικά ισοδυναμεί με καταγγελία των συμβάσεων εργασίας τους.
Όπως αναφέρεται στο σκεπτικό της απόφασης: "Οι μονομερείς ενέργειες του εναγομένου (σ.σ. Δημοσίου) αποτελούν καταγγελία της υφιστάμενης σχέσης εργασίας, διότι μπορεί να προβλέπεται δυνατότητα μετακίνησης των εναγόντων σε άλλους φορείς με την διαδικασία της κινητικότητας, πλην όμως δεν υφίσταται τοιαύτη πρόθεση του εναγομένου όπως προκύπτει από την έως τώρα συμπεριφορά του..".
 
φωτο Στέλιος Στεφάνου φωτο Στέλιος Στεφάνου
Πηγή: ΑΜΠΕ
enet.gr
  • Blog Archive