Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Διαταγές πληρωμής στους 320 απολυμένους της Goodyear

Posted by ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ TΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ Παρασκευή, Μαΐου 09, 2014

  Στη διεκδίκηση των ποσών του επιδικάστηκαν    
  χωρίς καμία έκπτωση προχωρούν οι 320 πρώην    
  απολυμένοι της Goodyear.
  Μετά από πολυετείς δικαστικούς αγώνες το   
  Σωματείο των Παράνομα Απολυμένων  
  Υπαλλήλων της Goodyear...
αποφάσισε ομόφωνα στην κατάθεση αιτήσεων νέων διαταγών πληρωμής και παράλληλα θα διεκδικήσουν την άμεση πληρωμή των ποσών που επιδικάστηκαν χωρίς καμία απολύτως έκπτωση.

Ειδικότερα σε επιστολή του Σωματείου αναγράφεται χαρακτηριστικά: 

«Συνάδελφοι, ο δικηγόρος μας κ. Άρις Καζάκος αποφάσισε μαζί με το ΔΔΣ να καταθέσει αιτήσεις για την έκδοση νέων διαταγών πληρωμής για τους επόμενους 24 μήνες για όλους τους δικαιούχους, για τους οποίους είχαν κατατεθεί αιτήσεις διαταγών πληρωμής για το διάστημα 5 μηνών. Μετά τις ομόφωνες αποφάσεις των μαχητικών Γενικών μας Συνελεύσεων προχωράμε αποφασιστικά χωρίς καμιά καθυστέρηση σε όλες τις δικαστικές ενέργειες για την ικανοποίηση των αξιώσεών μας. Γι΄ αυτό και διεκδικούμε την άμεση πληρωμή των ποσών που μας επιδικάστηκαν χωρίς καμιά απολύτως έκπτωση. 

1. Το ποσό που θα εισπράξουμε με τις νέες αιτήσεις διαταγών πληρωμής θα είναι περίπου 5πλάσιο από τις σημερινές διαταγές πληρωμής του Ειρηνοδικείου.
 
2. Προχωρά κανονικά η διαδικασία για την πληρωμή των διαταγών πληρωμής που έχουν ήδη εκδοθεί σε βάρος της εταιρίας. Για την αναγκαστική εκτέλεση αυτών των διαταγών πληρωμής (των πρώτων 5 μηνών) θα σας ενημερώνουμε για κάθε εξέλιξη.
 
3. Εννοείται ότι άμεση προτεραιότητά μας είναι συγχρόνως η πληρωμή και όλων των υπόλοιπων ποσών που οφείλει η εταιρία, ευθύς μόλις λήξουν και οι δύο εκκρεμείς δίκες (για τις αποζημιώσεις απόλυσης και τα αλλαχού κερδηθέντα, στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών και το Εφετείο Αθηνών, αντίστοιχα).
 
Για την ώρα οι άμεσες ενέργειες των δικηγόρων μας αφορούν την αναγκαστική εκτέλεση των ήδη εκδοθεισών διαταγών πληρωμής και την κατάθεση των νέων αιτήσεων διαταγών πληρωμής. Όσοι συνάδελφοι έχουν καταθέσει διαταγές πληρωμής για το 5μηνο αυτονόητα συμμετέχουν στις νέες διαταγές πληρωμής των 24 μηνών. Παρακαλούνται να περάσουν από το γραφείο μας στο Εργατικό Κέντρο για να πληροφορηθούν το ποσό που δικαιούνται και το αντίστοιχο δικαστικό ένσημο και τέλος απογράφου που αναλογεί σ’ αυτό. Οι διαταγές πληρωμής των 5 μηνών παρελήφθησαν σήμερα από το Ειρηνοδικείο και θα επιδοθούν αμέσως στην εταιρία.».

Tι αναφέρει η ετήσια έκθεση του ομίλου

Η ίδια η GOODYEAR στην επίσημη ετήσια αναφορά της χτες έκανε λόγο για 37 εκατομμύρια ευρώ αποζημιώσεις, 26 εκατομμύρια ευρώ αποζημίωση για κοινωνική ασφάλιση (ΙΚΑ) καθώς και 12 εκατομμύρια ευρώ αποζημίωση απόλυσης. Ενώ αναφέρει ότι δεν μπορεί να γνωρίζει την έκβαση της υπόθεσης, προετοιμάζοντας με αυτό τον τρόπο τους μετόχους για το μοιραίο.

Φαίνεται πως η κατασκευάστρια εταιρεία ελαστικών έχει αντιληφθεί πως μάλλον δεν θα γλιτώσει τις αποζημιώσεις στην Ελλάδα...



  Γιώργος Κ. Ανδρής
  • Blog Archive