Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Ενόσω η κυβέρνηση συνεργασίας Σαμαρά μοιράζει μερίσματα, για να τα πάρει πίσω σε μορφή χαρατσιών και οφειλούμενων λογαριασμών ΕΥΔΑΠ- ΔΕΗ και διοργανώνει πανηγύρια στις Βρυξέλλες για να πείσει τους Ευρωπαίους ότι... στην Ελλάδα όλα πάνε πρίμα, σ’αυτήν την ίδια τη χώρα που φιλοξενεί τους θεσμούς της ΕΕ, το Βέλγιο, θεωρείται ουσιαστικά ότι η Ελλάδα δεν είναι ασφαλής χώρα όπου υπάρχει κράτος δικαίου!


Το Βέλγιο αναγνώρισε ως πολιτικό πρόσφυγα τον Μαμαντού Μπα, τον ίδιο άνθρωπο που η Ελλάδα είχε προηγούμενα αναγνωρίσει ως πολιτικό πρόσφυγα από τη Γουϊνέα.

Ο Μαμαντού ήταν στην ενεργό μέλος της γουϊνέζικης κοινότητας στην Αθήνα και εργαζόμενος σε εστιατόρια. Δε δίστασε να καταγγείλει στα μίντια επίθεση που δέχτηκε από τους ναζί δολοφόνους της Χρυσής Αυγής αρχικά για το μόνο λόγο ότι είναι μαύρος. Μετά την καταγγελία του όμως, έγινε στόχος προτεραιότητας για την εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής και αναγκάστηκε να ζητήσει προστασία σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Το Βέλγιο έκρινε ότι όντως η Ελλάδα δεν μπορεί να του παρέχει προστασία απέναντι στην εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής και ανέλαβε να τον προστατέψει το ίδιο.

Πρόκειται για μια πρωτοφανή νομική και πολιτική απόφαση στα χρονικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης : ποτέ πριν δεν έχει χορηγηθεί άσυλο από χώρα της ΕΕ σε κάποιον που έχει ήδη άσυλο σε μια άλλη χώρα της ΕΕ. Ας θυμίσουμε ότι νομικά ισχύει η πρακτική και θεωρητική παραδοχή ότι σ’όλες τις χώρες της ΕΕ τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένου της προστασίας της ζωής και της αξιοπρέπειας του κάθε ατόμου, χαίρουν της ίδιας έννομης προστασίας.

Είναι η πρώτη φορά που χορηγείται πολιτικό άσυλο και όχι επικουρική προστασία, σε άτομο που κινδυνεύει σε άλλη χώρα της ΕΕ. Αναγνωρίζεται δηλαδή ότι στην Ελλάδα δεν τηρούνται τα θεμελιώδη δικαιώματα και εγγυήσεις της Ευρωπαϊκής Χάρτας Θεμελιωδών Δικαιωμάτων και της Ευρωπαϊκής Συνθήκης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Ότι επίσημα η Ελλάδα είναι μια χώρα ενός ανύπαρκτου κράτους δικαίου, ακόμη και γι΄αυτούς που το ελληνικό κράτος τους χορήγησε την έννομη προστασία τους.

Ας βγουν να διαλαλήσουν ο Σαμαράς, ο Δένδιας , ο Μιχελάκης κι ο Άδωνις το νέο αυτό success story.

  • Blog Archive