Πέμπτη, 22 Μαΐου 2014


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ:

ΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΤΩΡΑ!


Στον Άρειο Πάγο θα προσφύγει το υπουργείο Οικονομικών κατά της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου για την προσωρινή επαναπρόσληψη των καθαριστριών στις υπηρεσίες του υπουργείου. Παράλληλα, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι κάνει δεκτή την...
«προσωρινή επαναπρόσληψή» τους. Νωρίτερα, μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Εφοριακών (ΠΟΕ- ΔΟΥ) κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Αθηνών για την άρνηση του υπουργού Οικονομικών να υλοποιήσει την απόφαση, ζητώντας «να διερευνηθεί η τυχόν τέλεση αδικημάτων». Συμβολική κατάληψη πραγματοποιούν οι καθαρίστριες στο ΥΠΟΙΚ.
Το υπουργείο επικαλείται «ομόφωνη γνωμοδότηση του Α΄ Τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους», και αναφέρει ότι «η προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο θα γίνει, ούτως ώστε η υπόθεση να αντιμετωπιστεί στον συντομότερο χρόνο, δεδομένου ότι τίθενται ζητήματα εξαιρετικής σπουδαιότητας που αποτελούν τον πυρήνα του θεσμού της διαθεσιμότητας και συνδέονται με την ερμηνεία και εφαρμογή συνταγματικών διατάξεων».
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΥΠΟΚ, «παράλληλα, ο γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, θα υποβάλλει ερώτημα της διοίκησης προς την τριμελή επιτροπή του άρθρου 3 του ν. 3068/2002 του Αρείου Πάγου, η οποία εποπτεύει τη συμμόρφωση του Δημοσίου σε δικαστικές αποφάσεις, με αντικείμενο τη δεσμευτικότητα εκτέλεσης της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου σε παρόντα χρόνο (σ.σ. την άμεση επαναπρόσληψη των καθαριστριών)».
Νωρίτερα την Πέμπτη μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Εφοριακών (ΠΟΕ- ΔΟΥ) κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Αθηνών. Η μηνυτήρια αναφορά κατατέθηκε, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕ- ΔΟΥ, μετά και την έως σήμερα άρνηση του υπουργού Οικονομικών να υλοποιήσει την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών και με αυτή ζητεί «να διερευνηθεί η τυχόν τέλεση αδικημάτων που διώκονται αυτεπαγγέλτως, καθώς και η ποινική ευθύνη παντός υπαιτίου και, αναλόγως της αρμοδίου περί τούτου κρίσης, να διωχθούν οι υπαίτιοι και να τιμωρηθούν, όπως προβλέπει ο νόμος».
tvxs
  • Blog Archive