Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Ο τζάμπας που ζει στο Πεντάγωνο μαζί με τον “δώσε μου κι εμένα μπάρμπα”!Η δημοσιογραφική αποκάλυψη που κάνει λόγο για τη μοιρασιά έξυπνων κινητών και ipad αξίας 60000 ευρώ σε ανώτατους στρατιωτικούς και συγγενικά τους πρόσωπα είναι ενδεικτική της πολιτικής του ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλου και του ...εκσυγχρονισμού της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Λεφτά λοιπόν υπάρχουν αλλά η κυβέρνηση και η στρατιωτική ηγεσία προτάσσουν το outsourcingιδιωτικοποιώντας κερδοφόρους τομείς της Άμυνας, τις άγριες περικοπές, τις απολύσεις πολιτικού προσωπικού, τις πανάκριβες στρατιωτικές παρελάσεις, την αποστολή φρεγατών στην Σομαλία ως μπράβους των εφοπλιστών, την συμμετοχή σε νατοϊκές ασκήσεις εμπλεκόμενοι στην Ουκρανική κρίση όπου στηρίζουν την κυβέρνηση των Ναζί.

Την ώρα λοιπόν που απολύουν καθαρίστριες-τραπεζοκόμους αντικαθιστώντας τους με φαντάρους, που αφαιρούν το δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές στους φτωχότερους στρατιώτες καθώς δεν καταβάλλει ο Στρατός το κόστος μετακίνησης και μοιράζουν στους νεοσύλλεκτους μεταχειρισμένα άρβυλα-ρούχα, διαβάζουμε στο armynew.gr:
«Ο τζάμπας που ζει στο Πεντάγωνο μαζί με τον “δώσε μου κι εμένα μπάρμπα”!0
Ένα από τα Γενικά Επιτελεία έχει συμφωνία με μεγάλη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας για το προσωπικό του. Κι επειδή η συνεργασία είναι φαίνεται καλή η εταιρεία με την μορφή επιδότησης ας πούμε είπε στο Γενικό Επιτελείο ότι παρέχει “έξυπνα τηλέφωνα” και ipad αξίας 60.000 ευρώ! Ωραία εξήγηση και θα μπορούσαν όλα αυτά να φανούν πολύ χρήσιμα ειδικά σε νέους αξιωματικούς που τα παίζουν στα δάχτυλα.
Όμως όπως γίνεται σ΄ αυτές τις περιπτώσεις επικρατεί το “δώσε μου και μένα μπάρμπα”. Όπου μπάρμπας βάλτε το γραφείο του υπαρχηγού του Γενικού Επιτελείου που μοίρασε τον εξοπλισμό σε ανώτατα και ανώτερα στελέχη . Και πάλι θα πείτε τι έγινε. Μαθαίνουμε όμως ότι κάποιοι πήραν και για συγγενικά τους πρόσωπα. Να ΄χουν και τα παιδιά τους να παίζουν που λέει ο λόγος. Τώρα δεν είναι και τόσο δύσκολο να βρει ο αρχηγός του υπαρχηγού αν έχουν δοθεί τα “έξυπνα τηλέφωνα” και τα ipad ακριβώς εκεί που πρέπει».
Το μέγεθος του σκανδάλου είναι ανάλογο του μεγέθους των κερδών της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, που δίνει δωράκια στον Στρατό ως αντιστάθμισμα των χρυσοφόρων συμβολαίων που απολαμβάνουν όλα τα εργολαβικά κρατικοδίαιτα συμφέροντα, που πασχίζουν για λιγότερο κράτος για να διευρύνουν τα επιχειρηματικά κέρδη.
Εμείς καλούμε τους συναδέλφους φαντάρους να κλιμακώσου την προσπάθεια τους για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Φαντάρου-Πολίτη με Στολή.
Συνάδελφοι, βγείτε Παραπονούμενοι στην Αναφορά και απαιτήστε να καταβάλλει η μονάδα το κόστος μετακίνησης για να εξασφαλιστεί η συμμετοχή όλων στις εκλογές.  
Πάρτε εκλογική άδεια και στην επιστροφή σας πηγαίνετε στα Φρουραρχεία δηλώνοντας οικονομική αδυναμία επιστροφής στα στρατόπεδα της παραμεθορίου που υπηρετείτε.
Μην ψαρώσετε στις δικαιολογίες και στις υπεκφυγές των στρατιωτικών εκεί.
Μην φύγετε από τα Φρουραρχεία αν δεν σας εξασφαλίσουν τρόπο επιστροφής στις μονάδες.
ΝΑ ΜΑΥΡΙΣΟΥΜΕ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ΠΟΥ ΜΑΥΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Diktiospartakos.blogspot.com
  • Blog Archive