Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

«Ματωμένες φράουλες»: Σήμερα Τρίτη 17/6 συνεχίζεται στην Πάτρα η δίκη

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Δευτέρα, Ιουνίου 16, 2014

Συγκέντρωση στα δικαστήρια
Για τους πυροβολισμούς εναντίον μεταναστών
Περίπου ένα χρόνο μετά, δικάζονται οι δράστες της ένοπλης επίθεσης εναντίον μεταναστών εργατών γης στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας.
Συγκέντρωση στα δικαστήρια της Πάτρας καλεί η τοπική κίνηση ενωμένοι ενάντια...
στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή. Στην ανακοίνωσή της αναφέρει: "Την Τρίτη 17/6 συνεχίζεται στην Πάτρα η δίκη του Βαγγελάτου και των μπράβων του. Πρόκειται για την συμμορία που τραυμάτισε με καραμπίνες 28 μετανάστες εργάτες πέρυσι στις 17/4 όταν αυτοί και άλλοι συνάδελφοί τους ζήτησαν τα δεδουλευμένα 6 μηνών που τους χρωστούσε ο φραουλοπαραγωγός. Ένοχη για τα ρατσιστικά κατορθώματα των αφεντικών είναι η ίδια η πολιτική της κυβέρνησης που κάνει πλάτες στις πιο αδίστακτες εργοδοσίες για να καταπατούν κάθε συλλογική σύμβαση, να αφήνουν απλήρωτους τους εργαζόμενους, να τσαλαπατάνε τις ελευθερίες όλων μας.
Είναι η πολιτική του ρατσισμού που με τις επιχειρήσεις σκούπα, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, την επίθεση στο δικαίωμα στην ιθαγένεια για τα παιδιά και πάνω από όλα με την συντήρηση του καθεστώτος παρανομίας χιλιάδων μεταναστών και όχι την νομιμοποίηση τους, κάνει τους εργάτες βορά στην μαύρη εργασία που δίνει τεράστια κέρδη στο κάθε εργοδότη.
Πάνω σε αυτή την ρατσιστική πολιτική βασίστηκε και όλη η υπερασπιστηκή γραμμή των δικηγόρων του Βαγγελάτου. Επιστράτευσαν όλα τα ρατσιστικά ψέματα που παρουσιάζουν τους μετανάστες κλέφτες και τεμπέλιδες, ισχυρίστηκαν ότι διασείρουν ένα νοικοκύρη για να πάρουν χαρτιά και προέβαλαν τις «εξωφρενικές» ανέσεις που είχαν τα παραπήγματα των μεταναστών παντόντας πάνω στα σχέδια για τις ζωές των μεταναστών εντός και εκτός στρατοπέδων συγκέντρωσης που επιφυλάσουν κυβέρνηση και αφεντικά".
Συνεχίζοντας στην ίδια ανακοίνωση, η ΚΕΕΡΦΑ επισημαίνει πως: "Υποστηρίζούν ότι δεν έχει υπάρξει έγκλημα αφού οι ίδιeς οι ζωές των μεταναστών εδώ είναι παράνομες. Η απάντηση του κινήματος δόθηκε όμως δυναμικά έξω από τα δικαστήρια. Και στις δύο συνεδριάσεις του δικαστηρίου πλήθος νεολαίων και εργαζόμενων, ντόπιων και μεταναστών, δώσαν δυναμικό παρών έξω από τα δικαστήρια στην συγκέντρωση που οργάνωσε η ΚΕΕΡΦΑ και ένωσαν τις φωνές τους με τους εργάτες γης της Μανωλάδας διεκδικώντας την τιμωρία των ενόχων και νομιμοποίηση όλων των μεταναστών. Η δίκη αυτή είναι η συνέχεια των αγώνων των εργατών γης της Μανωλάδας. Μετά την δολοφονική ρατσιστική επίθεση αντί να επικρατήσει ο φόβος ακολούθησε μια έκρηξή οργής.
Οι μετανάστες εργάτες οργανώθηκαν, έφτιαξαν σωματείο, διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα τους και 6000 εργάτες γης της Μανωλάδας και εργαζόμενοι και νεολαίοι από την Ηλεία και την Αχαΐα διαδήλωσαν μέσα στα χωράφια μέχρι το Α.Τ.Βάρδας σε ένα τεράστιο ποτάμι αντιρατσιστικής και εργατικής δύναμης. Αυτή η μάχη για χαρτιά, μισθούς και αξιοπρέπεια στην ζωή και την εργασία συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Την Τρίτη θα βρεθούμε ξανά όλοι στα δικαστήρια της Πάτρας (Γούναρη και Κορίνθου) στις 9πμ μαζί με τους μετανάστες εργάτες γης για να διεκδικήσουμε την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.
Στα δικαστήρια θα παρεβρεθεί αντιπροσωπεία της ΚΕΕΡΦΑ από την Αθήνα μαζί με τον συντονιστή της κίνησης, Πέτρο Κωνσταντίνου. Πλήρη δικαίωση των μεταναστών εργατών γης της Μανωλάδας Στη φυλακή ο Βαγγελάτος και οι συνεργοί του. Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών με ίσα δικαιώματα στην δουλειά και την διαβίωση".
enet.gr
  • Blog Archive