Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Η καταγγελία που λάβαμε από την ακριτική μονάδα διεκδικεί το βραβείο βαναυσότητας, αυθαιρεσίας και απανθρωπιάς καθώς αποδεικνύει το πως κάποιοι στρατιωτικοί μπορούν να εκμεταλλεύονται τη θέση τους στην ιεραρχία για να καταπιέζουν τους υφιστάμενους τους. Μάλιστα, αυτό αποτελεί πρόβλεψη της νομοθεσίας που διέπει τον Στρατό και όρο για την επιβολή της υποταγής των κατωτέρων. Ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που... ισχυρίζονται ότι κάποιοι επιδιώκουν να πάρουν ρεβάνς και να στείλουν ένα μήνυμα παραδειγματικής τιμωρίας ανθρώπων που διεκδικούν το δίκιο τους στην Στρατιωτική Δικαιοσύνη (;) Και παράλληλα να καλύψουν τα επαγγελματικά τους λάθη και την ανευθυνότητα, αποκαλύπτοντας το σκληρό πρόσωπο της απανθρωπιάς τους. Αποδεικνύοντας τι πραγματικά σημαίνει Ελληνικός Στρατός…
Σε κάθε περίπτωση η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ δεσμεύεται να παρακολουθήσει και αναδείξει στην ολότητα του ένα ζήτημα με πολύ μαύρες και βασανιστικές παραμέτρους,  στην  οποία εμπλέκονται ανώτεροι αξιωματικοί που στηρίζουν ποικιλοτρόπως συναδέλφους τους που φέρθηκαν βάναυσα εις βάρος παιδιών. 
Υπόθεση για την οποία ενημερώθηκε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας. Συνέπεια όλων αυτών είναι να διατυπώνονται σήμερα απειλές απόλυσης μιας υπαξιωματικού, η οποία βίωσε την κτηνωδία, την κατήγγειλε, στράφηκε στη Δικαιοσύνη, με αποτέλεσμα κάποιοι να μεθοδεύουν την εκδίωξη της από τις Ενοπλες Δυνάμεις, εκμεταλλευόμενοι τη διαδικασία  επαναξιολόγησης των ΕΠ.ΟΠ. εν όψει μονιμοποίησης τους.

Η νεαρή ΕΠ.ΟΠ., σύζυγος επίσης υπαξιωματικού, μητέρα δύο παιδιών και έγκυος στο τρίτο της, όταν τον Σεπτέμβριο επέστρεψε στην υπηρεσία της στην 31η ΛΑΤ αντιμετώπισε μια πολύ εχθρική συμπεριφορά από το διοικητή της, Ταγματάρχη Σταύρο Παλατίδη, ο οποίος παραβιάζοντας όλες τις προβλέψεις για την κατάσταση της, επέμεινε να μην της ικανοποιεί τα εύλογα και προβλεπόμενα αιτήματα. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι δεν έδειξε την απαιτούμενη πρόνοια για το ζήτημα των παιδιών. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι είχε ζητήσει  να της επιτρέπεται το πρωί και το μεσημέρι ( από 8.00-8.15 π.μ. και 12.00-12.15 μ.μ.) να πηγαινοφέρνει τα παιδιά της στο σχολείο. Κάτι που δεν έγινε αποδεκτό.
Η συμπεριφορά του διοικητή έγινε ακόμη πιο προκλητική και επικίνδυνη στις 7/4, όταν με προφορική διαταγή ώστε να μην υπάρχουν έγγραφες αποδείξεις της αυθαιρεσίας του, ανέλαβε καθήκοντα θαλαμοφύλακα. Η ΕΠ.ΟΠ. ερχόταν από άδεια κυήσεως και η κατάσταση της υγείας της απαιτούσε τελείως διαφορετική αντιμετώπιση, για την οποία όμως υπάρχουν σχετικές υπηρεσιακές προβλέψεις. Ενώ ανέλαβε υπηρεσία θαλαμοφύλακα στις 8.35 π.μ. στις 10.15 π.μ. αισθάνθηκε πόνους, καθώς η εγκυμοσύνη της ήταν πρόσφατη. Απευθύνθηκε στα Ιατρεία, όπου και βγήκε ελεύθερη υπηρεσιών. Αξίζει να σημειώσουμε ότι υπήρξε στις 28/3 αναφορά-ενημέρωση από την εγκυμονούσα ΕΠ.ΟΠ. προς τη διοίκηση της μονάδας, για την κατάσταση της υγείας της. 
Στην ενημέρωση που απαίτησε ο Ταξίαρχος Μάνος Δημήτριος, ο διοικητής απάντησε με υπεκφυγές, ότι της είχε ζητήσει απλώς να φυλά το θάλαμο με τα όπλα και διάφορες άλλες δικαιολογίες.
Πρέπει να προσθέσουμε ότι τη Παρασκευή 4/4 είχε προηγηθεί συγκεκριμένο επεισόδιο μεταξύ του Διοικητή της 31ΗςΛΑΤ και του Λοχαγού που εκτελούσε καθήκοντα Επόπτη, σχετικά με το ζήτημα των αφρούρητων όπλων (!!!), καθώς τα περίπολα πήγαιναν, ξεκλείδωναν  και έπαιρναν οπλισμό. 
Η ΕΠ.ΟΠ. για να μπορέσει να διαφυλάξει την υγεία της και να αμυνθεί σε αυτή την απάνθρωπη συμπεριφορά, υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά. Από το σημείο αυτό και μετά αρχίζει ένας πραγματικός Γολγοθάς καθώς καλείται ολοένα συχνότερα από τα διοικητή σε απολογίες. Μάλιστα, η ίδια, ένα στέλεχος που δεν έχει υποπέσει ποτέ στο παρελθόν σε παράπτωμα, μετρά μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα 25 μέρες φυλάκιση. Καταλαβαίνουμε όλοι τι σημαίνει αυτό για μια ΕΠ.ΟΠ. που δίνει μάχη να κρατηθεί στις Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς η έκθεση του διοικητή της και το ποινολόγιο της θα καθορίσουν το αν πεταχτεί στην Ανεργία.
Επιπλέον, η ΕΠ.ΟΠ. που μέχρι τότε αξιολογούνταν από τους προηγούμενους διοικητές της με βαθμούς 9 και 10, διαπιστώνει τον Ιανουάριο, ότι ο συγκεκριμένος διοικητής την έχει βαθμολογήσει με 8! Ο φόβος της υπαξιωματικού είναι εύλογος καθώς τον Ιούλιο έχουμε τις εξετάσεις στο πλαίσιο της Μονιμοποίησης των ΕΠ.ΟΠ. και το φθινόπωρο ανακοινώνονται το ποιοι θα παραμείνουν στις Ένοπλες Δυνάμεις και ποιοι όχι.  Δεν είναι λίγοι αυτοί που φοβούνται ότι η πρόσληψη των 1000 ΟΒΑ -νέων πιο φθηνών μισθοφόρων- ουσιαστικά θα έχει και ως επιδίωξη την κάλυψη των κενών που θα δημιουργηθούν από την απόλυση ΕΠ.ΟΠ., την ευθύνη της απόλυσης των οποίων ΓΕΣ και ΥΠΕΘΑ θα φορτώσουν στους ίδιους μέσω των εξετάσεων και των εκθέσεων των διοικητών.
Όμως η προκλητική αυτή συμπεριφορά του διοικητή της 31Ης ΛΑΤ αφορά και τους συναδέλφους φαντάρους. Μέχρι πρόσφατα οι φαντάροι στο 572 Τάγμα και στην 31Η ΛΑΤ έμεναν μαζί, με στόχο των περιορισμό των υπηρεσιών. Όμως η συμπεριφορά του διοικητή της 31ης ΛΑΤ που κλείδωνε τις τουαλέτες, δεν επέτρεπε στους φαντάρους να κάνουν μπάνιο κλπ., υποχρέωσε τη διοίκηση του 572ου Τάγματος να τους αποσύρει.  
Τα ερωτήματα προς τον Ταξίαρχο διοικητή της 31ης Ταξιαρχίας, το Μέραρχο και το ΓΕΣ είναι εύλογα:
Πως είναι δυνατόν να δέχονται και να καλύπτουν τέτοιου είδους συμπεριφορές ανώτερων αξιωματικών και μάλιστα διοικητών;
Πολύ περισσότερο όταν οι ίδιοι αυτοί διοικητές –που εμπλέκονται σε αντιπαραθέσεις με κατώτερο προσωπικό, για τις οποίες μάλιστα ελέγχονται- θα κρίνουν αν οι εν λόγω υφιστάμενοι τους  θα παραμείνουν στο Στράτευμα ή όχι;
Μπορεί να δίνονται τέτοιου είδους εξουσίες σε ανθρώπους που αυθαιρετούν και ουσιαστικά εκμεταλλεύονται τη θέση τους στην Ιεραρχία και τη Διαδικασία Αξιολόγησης των ΕΠ.ΟΠ.;
Το ΓΕΣ και το Υπουργείο Άμυνας θα πάρουν θέση και θα αντιμετωπίσουν το ζήτημα με αίσθημα δικαιοσύνης και ανθρωπιάς ή θα οχυρωθούν πίσω από τη γραφειοκρατία, συμβάλλοντας στον αλληλοσπαραγμό στελεχών που τους χωρίζουν κάποιοι βαθμοί στην ιεραρχία, εντείνοντας τον κοινωνικό εκφασισμό;
Τελικά, μήπως ο Στρατός αποδεικνύει ότι είναι το προπύργιο της αυθαιρεσίας, της αναξιοκρατίας, του βύσματος και του πελατειακού κράτους, της υποταγής και της πειθάρχησης στην κομματική χειραγώγηση της ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και στο στρατιωτικό κατεστημένο;
Αναζητούνται απαντήσεις.       
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

 
 diktiospartakos.blogspot.gr
  • Blog Archive