Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Σάββατο, Ιουνίου 21, 2014
Συμβάσεις ενός μήνα, κατάργηση επιδομάτων και καθυστερήσεις δεδουλευμένων στα διόδια του Ακτίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
 
Το σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας καταγγέλλει την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία BEE TECH Α.Ε που εδρεύει στη Μεταμόρφωση Αττικής και η οποία είναι η εργοδότρια εταιρεία του έργου της λειτουργίας του σταθμού διοδίων στο Άκτιο.


Η εταιρεία έχοντας επιβάλει καθεστώς τρομοκρατίας εξαναγκάζει... τους εργαζόμενους να υπογράφουν μηνιαίες και δεκαπενθήμερες συμβάσεις, καθυστερεί μήνες την καταβολή δεδουλευμένων.

Επίσης προχώρησε στην κατάργηση επιδομάτων (π.χ το επίδομα γάμου), στη μείωση των ωρών εργασίας και στην απόλυση εργαζόμενης η οποία δε δέχτηκε την μετακίνησή της σε άλλο πόστο εργασίας.

Οι πρακτικές αυτές οι οποίες εφαρμόζονται στον ιδιωτικό τομέα, είναι αποτέλεσμα της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής  που τσακίζει εργασιακά δικαιώματα, επιβάλλει ελαστικές εργασιακές σχέσεις και σχετίζεται με τη γενικότερη επίθεση που δέχονται τα λαϊκά στρώματα από τις αστικές κυβερνήσεις που υλοποιούν τη στρατηγική της Ε.Ε προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων.

Τις διαθεσιμότητες, την εργασιακή ανασφάλεια και τις απολύσεις στο δημόσιο τομέα με τωρινό παράδειγμα την απόφαση για την απόλυση των καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών, συνοδεύουν οι συνθήκες γαλέρας που επιβάλλονται στον ιδιωτικό τομέα.

Συνυπεύθυνοι στην όλη κατάσταση, είναι και η συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ η οποία μέσω του κοινωνικού εταιρισμού, υπέγραψε με τους εργοδότες τη νέα Ε.Γ.Σ.Σ.Ε η οποία προβλέπει ένα καθεστώς ατομικών συμβάσεων, ξεμοναχιασμένους δηλαδή εργαζόμενους μπροστά στις ορέξεις της εργοδοσίας, διαχωρισμό στους μισθούς των εργαζομένων με βάση την ηλικία κλπ.

Καλούμε τους εργαζόμενους να μη συμβιβαστούν και να υποταχθούν, να αγωνιστούν για καλύτερες συνθήκες εργασίας, για ένα καλύτερο μέλλον για αυτούς και τα παιδιά τους. Να δυναμώσουν το σωματείο, τη δική τους δηλαδή φωνή και δύναμη βάζοντας εμπόδια στην αντεργατική λαίλαπα.


Μόνο μέσα από τον οργανωμένο και ταξικά προσανατολισμένο αγώνα, τη συμπόρευση με το ΠΑΜΕ μπορούν οι εργαζόμενοι να γίνουν πιο δυνατοί απέναντι στην εργοδοσία και τους εντεταλμένους της στο συνδικαλιστικό κίνημα.

        ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.ΠΡΕΒΕΖΑΣ

 Την Τετάρτη 18/6 μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας μαζί με αντιπρόσωπους από το Σωματείο Οικοδόμων του Ν. Πρέβεζας και του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας περιόδευσαν στο σταθμό διοδίων στο Άκτιο σχετικά με τις εξελίξεις που υπάρχουν στο χώρο (συμβάσεις ενός μήνα και 15ημερών, κατάργηση επιδομάτων, καθυστερήσεις δεδουλευμένων).

Οι αντιπρόσωποι των σωματείων και του Εργατικού Κέντρου συνομίλησαν με τους εργαζόμενους, ενημερώθηκαν για τις εξελίξεις και τους  κάλεσαν να μη συμβιβαστούν και  υποταχθούν σε αυτή την κατάσταση. Να αγωνιστούν για καλύτερες συνθήκες εργασίας, για πλήρη και σταθερή εργασία με δικαιώματα. Να δυναμώσουν το σωματείο, τη δική τους δηλαδή φωνή και δύναμη βάζοντας εμπόδια στην αντεργατική λαίλαπα.

Τόνισαν ότι μόνο μέσα από τον οργανωμένο και ταξικά προσανατολισμένο αγώνα, μπορούν οι εργαζόμενοι να γίνουν πιο δυνατοί απέναντι στην εργοδοσία και τους εντεταλμένους της στο συνδικαλιστικό κίνημα.
         ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.ΠΡΕΒΕΖΑΣ
  • Blog Archive