Τρίτη 24 Ιουνίου 2014


Αποστόλης Αυλακιώτης, Μάκης Δαμουλιάνος, Βασίλης Παπαδόπουλος στα δικαστήρια της Λάρισας

Πνοή Δικαίωσης από το Ειρηνοδικείο της Αλεξανδρούπολης για τον συναγωνιστή μας Μάκη Δαμουλιάνο, οδηγό νταλίκας, που όρθωσε το ανάστημα του ενάντια στις  εισπρακτικές εταιρίες  που βάζουν οι τράπεζες για να κάνουν την «βρώμικη δουλειά», για λογαριασμό τους.
Ο Μάκης, οικογενειάρχης, με 3 ανήλικα παιδιά,  χρωστούσε σε γνωστή τράπεζα, 78.000 ευρώ από στεγαστικό δάνειο της μοναδικής πρώτης κατοικίας του.
Όπως κάθε οφειλέτης, το ίδιο και ο Μάκης ήταν συνεπής όσο ήταν συνεπείς και οι εργοδότες  του στην πληρωμή των μισθών του.
Τα πρώτα σύννεφα της οικονομικής κρίσης είχαν είδη εμφανιστεί στην χώρα μας.
Ο Μάκης έχοντας ήδη ένα ανήλικο παιδί  και την γυναίκα του να κυοφορεί δίδυμα, βρέθηκε σε οικονομικό δίλημμα.
Από την μία, η επιβίωση της οικογένειας του  και από την άλλη η καταβολή της δόσης του δανείου.
 Σαφώς και υπερίσχυσε η επιβίωση των μελών της οικογένειάς του και του ιδίου.
 Έτσι ξεκίνησαν οι πρώτες απειλές….
Η τράπεζα παίζοντας το ρόλο του νονού της νύχτας, και παράλληλα αφήνοντας ατσαλάκωτο το δημόσιο προφίλ της, που με διαφημίσεις ενισχύει και διαφημίζει τους οικογενειακούς δεσμούς και την ασφάλεια που παρέχει, η ίδια φοράει το ψεύτικο προσωπείο και δίνει σε εισπρακτικές εταιρείες να κάνουν την βρώμικη δουλειά. 

Ξεκίνησαν τα απειλητικά τηλέφωνα στο Μάκη λέγοντας του ότι:  «πρέπει να καταβληθούν τα ποσά».
Δεν λογάριασαν την έγκυο γυναίκα του λέγοντάς της:  «Δεν μας ενδιαφέρει αν πας να γεννήσεις , και άλλες γεννούν, αν δεν μπορεί ο άντρας σου , να κόψεις το κεφάλι σου να τα βρεις εσύ, αλλιώς αλλοίμονο σου». 

Και δεν σταμάτησαν εκεί….
 Αφού γέννησε η γυναίκα του Μάκη, τα τηλεφωνήματα συνεχίστηκαν στην ίδια,.
Μάρτυρας της αποτρόπαιης συμπεριφοράς ήταν η γιατρός της όπου της πήρε το τηλέφωνο από τα χέρια και τους έβαλε στην θέση τους…. 

Βλέποντας πλέον πως δεν μπορούν να «αγγίξουν» τον Μάκη και την γυναίκα του, καλούσαν ακατάλληλες ώρες, ασκώντας ψυχολογική πίεση στο ανήλικο παιδί τους λέγοντας του:
 «Να πεις στον πατέρα σου ότι πρέπει να πληρώσει γιατί αλλοίμονο του», με αποτέλεσμα το παιδί να κλαίει και ο πατέρας να προσπαθεί να αποκαταστήσει την εικόνα του στα μάτια του παιδιού του, και παράλληλα να του διώξει το αίσθημα της ανασφάλειας. 

Η δικαίωση όμως ήρθε…! 

Αποφασισμένος ο Μάκης όρθωσε το ανάστημα του. 

Κατέθεσε τις φορολογικές του δηλώσεις, βεβαιώσεις με τα περουσιακά του στοιχεία, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και βεβαίωση από την εργασία ότι εργαζόταν, αλλά αδυνατούσαν να τον πληρώσουν στο διάστημα που όριζε η σύμβαση.
 Έτσι έγινε η δίκη την Τετάρτη 18/06/14 .
Σήμερα βγήκε η απόφαση όπου σύμφωνα με αυτή γίνεται αναστολή  πληρωμών για το δάνειο για τα επόμενα 4 έτη.  Μετά την τετραετία θα επανεκτιμηθεί η δυνατότητα αποπληρωμής ή όχι του δανείου, ανάλογα με την οικονομική κατάσταση του συναγωνιστή.

Στο κέντρο ο σ. Μάκης Δαμουλιάνος στ πλευρό των εργαζόμενων της  ΕΡΤ
Το μήνυμα του Μάκη προς όλους εμάς: 

«Μην φοβάστε! Δεν είναι τράπεζες, είναι εισπρακτικές εταιρίες, μην υπολογίζεται τα εξώδικα και τις απειλές, το κάνουν για να σας εκφοβίσουν. Όπως λέει ο λαός ο κλέφτης και ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται! Αυτοί είναι και κλέφτες και ψεύτες!
Θέλω να ευχαριστήσω τους συναγωνιστές του Κινήματος Δεν Πληρώνω και την οικογένεια μου για την συμπαράστασή τους. Επίσης θα ήθελα να καλέσω όλους εσάς να αγωνιστείτε μαζί μας»

 Μάκης Δαμουλιάνος , Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Κινήματος Δεν Πληρώνω , οδηγός νταλίκας

«Μας φαίνονται μεγάλοι επειδή είμαστε σκυφτοί, σηκώστε το κεφάλι να φοβηθούν αυτοί.»

Σημείωση: Ο συναγωνιστής μας Μάκης Δαμουλιάνος δικάζεται από τους μεγαλοεργολάβους που εκμεταλλεύονται τους εθνικούς μας δρόμους, στη Λάρισα, στις 6 Οκτωβρίου του 2014.
Η κατηγορία όπως συνηθίζουν οι μεγαλοεργολάβοι: «Θραύση μ΄πάρας διοδίων». Η πραγματική αιτία της δίωξης του σ. Μάκη;  Ο αγώνας του, σαν στέλεχος του Κινήματος Δεν Πληρώνω , για ελεύθερους δρόμους χωρίς διόδια  σε μια κοινωνία χωρίς  εκμεταλλευτές του μόχθου μας.
Θα είμαστε όλοι και εκεί!

ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

ΚΑΥΤΑΤΖΟΓΛΟΥ 8- ΠΑΤΗΣΙΑ
Τηλ. 211 0192839

(Το κείμενο επιμελήθηκε η συναγωνίστρια Ιωάννα Αχιλλεοπούλου)
  • Blog Archive