Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Ηλεκτροσόκ για τα εξοχικά – Ποιες (νέες) αυξήσεις επιβάλει η ΔΕΗ

Posted by ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ TΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ Σάββατο, Ιουλίου 26, 2014
«Ηλεκτροσόκ» σε δύο δόσεις θα υποστούν τα 7,5 εκατ. των καταναλωτών ηλεκτρικού ρεύματος αφού η ΔΕΗ προχωρά, ξανά (!), σε νέες αυξήσεις των τιμολογίων της. 
 
Η αρχή γίνεται σήμερα (25 Ιουλίου 2014) με τους...
ιδιοκτήτες 2 εκατ. εξοχικών κατοικιών και από το Σεπτέμβριο, μέσω των ειδικών χρεώσεων για τις υπηρεσίες κοινής ωφελείας, οι νέες ανατιμήσεις θα «αγγίξουν» το σύνολο των πολιτών.


Συνολικά, από τις αρχές του 2010 μέχρι και το δεύτερο εξάμηνο του 2013, οι λογαριασμοί της ΔΕΗ «φούσκωσαν» κατά 44%. Το γεγονός αυτό έχει κατατάξει την Ελλάδα στις χώρες της Ευρώπης με τις μεγαλύτερες αυξήσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος τα τελευταία χρόνια. Μετά τις νέες ανατιμήσεις, όλα δείχνουν ότι η χώρα θα κατακτήσει τον τίτλο της «πρωταθλήτριας» στις εξωφρενικές αυξήσεις των λογαριασμών ρεύματος.
 
Συγκεκριμένα, από σήμερα αυξάνονται, σε πρώτη φάση, έως και 11,5% οι λογαριασμοί της ΔΕΗ για τους περίπου 2 εκατ. καταναλωτές – ιδιοκτήτες εξοχικών και δευτερευουσών κατοικιών. Μέχρι και… χθες, οι οικείες αυτές ανήκαν στη χαμηλή κατηγορία των μέχρι 800 κιλοβατωρών το τετράμηνο.
 
Όμως, οι αυξήσεις δεν θα σταματήσουν εδώ… Από το Σεπτέμβριο έρχονται νέες ανατιμήσεις για το σύνολο των καταναλωτών οι οποίες θα αφορούν στις λεγόμενες υπηρεσίες κοινής ωφελείας. Το ποσοστό της νέας αύξησης δεν έχει καθοριστεί, όμως, όπως όλα δείχνουν θα είναι «τσουχτερό».
 
Σημειώνεται ότι μόνο από τις αυξήσεις που γίνονται από σήμερα για τις εξοχικές κατοικίες, οι ιδιοκτήτες τους θα δουν το λογαριασμό της ΔΕΗ να αυξάνεται από 15 έως και 45 ευρώ, κατά μέσο όρο και, όπως ήδη ειπώθηκε, έπεται ακόμη χειρότερη συνέχεια (για όλους).

nez.gr
  • Blog Archive