Τρίτη, 29 Ιουλίου 2014

Αντιμέτωπη με νέα χρεοκοπία η Αργεντινή

Posted by ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Τρίτη, Ιουλίου 29, 2014
Η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντεζ Κίρχνερ
Η Αργεντινή προετοιμάζεται για μια νέα χρεοκοπία την Τετάρτη, τη δεύτερη σε διάστημα 13 ετών, καθώς οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης της χώρας και μίας ομάδας πιστωτών της δεν φαίνεται να έκαναν πρόοδο την περασμένη εβδομάδα, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times. 
 Η Αργεντινή «χορεύει» με την χρεοκοπία γράφει η Wall Street Journal...
Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα η κυβέρνηση της Κίρχνερ έχει περιθώριο μέχρι την Τετάρτη προκειμένου να καταβάλει 539 εκατ. δολάρια στους ομολογιούχους πιστωτές για πληρωμές τοκομεριδίων.

Καθώς η προοπτική χρεοκοπίας της Αργεντινής ενισχύεται, οι σκέψεις έχουν αρχίσει να επικεντρώνονται στις συνέπειές της. Οι οικονομολόγοι γενικά αναμένουν ένα βάθεμα της ύφεσης στη χώρα, αύξηση του πληθωρισμού και φυγή κεφαλαίων που πιθανόν να προκαλέσει μία δεύτερη υποτίμηση του νομίσματος της χώρας (πέσο) εφέτος. 
Ωστόσο, λίγοι πιστεύουν ότι οι συνέπειες μίας χρεοκοπίας θα ήταν τόσο τρομερές όσο πριν από 13 χρόνια, όταν η ανεργία έφθασε σχεδόν στο 25% και οδήγησε δεκάδες χιλιάδες Αργεντινούς στους δρόμους να μαζεύουν χαρτιά για να τα πουλήσουν σε εργοστάσια ανακύκλωσης, σημειώνει το δημοσίευμα.
  • Blog Archive