Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Αφήνουν ΟΛΟ το Βορειοανατολικό Αιγαίο στο έλεος των πυρκαγιών;

Posted by ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ TΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ Πέμπτη, Ιουλίου 17, 2014
Δυστυχώς καμία αντίδραση δεν υπήρξε ούτε από το Υπουργείο αλλά ούτε και από το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής, στο δημοσίευμα που κάναμε στις 8 Ιουλίου για την ανησυχία των κατοίκων και των φορέων της Σάμου, σχετικά με...
την έλευση των 2 πυροσβεστικών αεροσκαφών στο νησί.


 Με όλες τις υποδομές έτοιμες και τη συνεχή αναβολή στην εγκατάστασής τους στο νησί, όλα δείχνουν ότι στο παρασκήνιο κάτι συμβαίνει!

Μη ξεχνάμε ότι η Σάμος ήταν η βάση για όλο το Βορειοανατολικό Αιγαίο και παρόλο που τα τελευταία χρόνια είχαμε πολύ μεγάλες πυρκαγίες και στη Χίο, αλλά και στη Σάμο (Βοτσαλάκια - Ζωοδόχο Πηγή), μέχρι τώρα οι κρατούντες δείχνουν όλα αυτά να τα διαγράφουν.

Ειδικά ο σημερινός Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος κ. Χαράλαμπος Αφάλης που έχει διατελέσει και Διοικητής της Πυροσβεστικής στο νησί θα έπρεπε να έχει την ευαισθησία να κοιτάξει το θέμα με μεγαλύτερο ενδιαφέρον και όχι να κοιτά να μη στεναχωρέσει τους πολιτικούς του προισταμένους για χάρη και μόνο της εξέλιξης της καριέρας του.

Από την άλλη και οι τοπικοί πολιτικοί παράγονες (Αντιπεριφερειάρχης, Δήμαρχος) κρατούν μια παθητική στάση στο θέμα και τα κροκοδείλια δάκρυα τα κρατούν για τις δύσκολες στιγμές!

Εμείς περιμένουμε ακόμη απαντήσεις για το θέμα διότι πάντα οι κίνδυνοι είναι εδώ και σε καμία περίπτωση δε θέλουμε να ξαναδούμε καταστάσεις πύρινης βιβλικής καταστροφής στον τόπο μας!



  
 
 
 
  • Blog Archive