Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Δόθηκε στη δημοσιότητα το βίντεο που κατέγραψε περαστικός και δείχνει τη δολοφονία του δεύτερου νεαρού Αφροαμερικανού, του 25χρονου Καζίμ Πάουελ, στην περιοχή του Σεντ Λούις των ΗΠΑ.

Πουθενά δεν φαίνεται ότι κρατούσε όπλο ή αιχμηρό αντικείμενο!!!

Πουθενά δεν φαίνεται ότι τους επιτέθηκε!!!
Οι αστυνομικοί τον πυροβόλησαν εν ψυχρώ συνολικά 12 φορές...


Ο περαστικός που κατέγραψε με το κινητό του τηλέφωνο το συμβάν, φώναζε έντρομος: "τον σκότωσαν, μπορούσαν να του είχαν ρίξει με taser"... η αστυνομία υποστηρίζει ότι, ο 25χρονος "είχε προκλητική συμπεριφορά" και γι' αυτό οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ!!!

Ας αναφερθούμε τώρα σε τρεις μόνο λεπτομέρειες:

1. το 76% των Αφροαμερικανών δηλώνει σε δημοσκόπηση ότι έχει καμία ή σχεδόν καμία εμπιστοσύνη στην έρευνα που διεξάγει η αστυνομία γύρω από τις συνθήκες θανάτου του 18χρονου Μπράουν στο Φέργκιουσον του Μιζούρι.

2. στο Φέργκιουσον, οι πολίτες είναι στην πλειονότητά τους μαύροι και φτωχοί (το 21% των οικογενειών ζει κάτω από το όριο της φτώχειας) και οι αστυνομικοί στη συντριπτική τους πλειονότητα λευκοί (σε ποσοστό 94%).

3. σύμφωνα με τις δηλώσεις του καθηγητή Κοινωνιολογίας Ελάιζα Αντερσον στην "Washington Post": "η Αμερική εξακολουθεί να απομονώνει τα φτωχά μαύρα στρώματα σε οικονομικά υποβαθμισμένες γειτονιές υπό τις ολοένα και πιο καταπιεστικές τακτικές της αστυνομίας που γεννούν καχυποψία και εχθρότητα"



Το έχουμε ξαναπεί... το "Αμερικανικό Όνειρο" είναι η "Γη της Επαγγελίας" για τους σερίφηδες... δεν εξεγέρθηκε τυχαία το πλήθος εκεί... η σωρευμένη φτώχεια, η καταπίεση και οι κοινωνικές ανισότητες, όλα απότοκα του άκρατου καπιταλισμού, είχαν δημιουργήσει εκρηκτικό κλίμα που περίμενε την αφορμή για να εκδηλωθεί.



  • Blog Archive