Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Η Υγεία ιδιωτικοποιείται και ο Στρατός καλύπτει τα κενά και το κόστος;

Posted by ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ TΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ Τρίτη, Αυγούστου 26, 2014
Οκτώ ασθενείς, μεταξύ των οποίων έξι παιδιά και ένα νεογνό, μεταφέρθηκαν εσπευσμένα τη νύχτα της Κυριακής από τα νησιά σε νοσοκομεία της Αθήνας.

Όπως αναφέρει η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων «Σπάρτακος», λόγω «της διάλυσης της δημόσιας υγείας με ...καταστροφικές συνέπειες  και για τα νησιά η Πολεμική Αεροπορία κατά κύριο λόγο, αλλά και το Πολεμικό Ναυτικό και ο Στρατός Ξηράς περνούν ένα εξαιρετικά δύσκολο καλοκαίρι στο Αιγαίο, καθώς τα αιτήματα αεριδιακομιδών ασθενών και τραυματιών από τα νησιά του Αιγαίου είναι καθημερινά πάρα πολλά και έχουν εξαντλήσει προσωπικό και μέσα».

Στον παρακάτω πίνακα εμφανίζονται τα στοιχεία όπως δόθηκαν από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας και δημοσιεύθηκαν από το onalert.gr. Σημειώνεται πως τα στοιχεία του Αυγούστου δεν έχουν συμπεριληφθεί στον πίνακα. Το δίκτυο Σπάρτακος αναφέρει πως κάθε ώρα πτήσης ενός Super Puma κοστίζει περίπου 12.000 ευρώ.

Η κυβέρνηση αποφάσισε περικοπές στη Δημόσια Υγεία στο πλαίσιο της μείωσης των δημοσίων δαπανών, όμως, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του «Σπάρτακου», «στην ουσία το κόστος για το κράτος αυξήθηκε καθώς πλέον  οι πτήσεις ελικοπτέρων-αεροσκαφών των Ενόπλων Δυνάμεων σε νησιά του Αιγαίου -κι όχι μόνο- είναι πολύ συχνότερες σε σύγκριση με ότι επικρατούσε πριν του μνημονίου».



tvxs
  • Blog Archive