Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου 2014

Συνελήφθη ειδικός φρουρός για δωροληψία και εκβίαση

Posted by ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Σάββατο, Σεπτεμβρίου 20, 2014
Ειδικός φρουρός συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων για εκβίαση σε βάρος ιδιοκτήτη συνεργείου μοτοσικλετών στην περιοχή του Πειραιά και δωροληψία.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, όπως κατήγγειλε ο ιδιοκτήτης του συνεργείου, ο 28χρονος ειδικός φρουρός, .....
ο οποίος υπηρετεί στην Αττική και διατηρούσαν φιλικές σχέσεις από το 2008, τού είχε ζητήσει να του επισκευάσει δωρεάν τη μοτοσικλέτα του, αλλά αυτός δεν δέχτηκε.

Τότε, ο ένστολος απαίτησε εκβιαστικά 3.000 ευρώ, με το σκεπτικό ότι ο 41χρονος  ιδιοκτήτης του συνεργείου τού τα «όφειλε», καθώς τού πήγαινε πελάτες στο συνεργείο.

Ο 41χρονος δεν συμμορφώθηκε στην απαίτηση του ειδικού φρουρού και στη συνέχεια ο 28χρονος υπέβαλλε καταγγελία εναντίον του για δήθεν κλεμμένες μοτοσικλέτες, που βρίσκονταν στο κατάστημά του. Η καταγγελία αποδείχθηκε ψευδής μετά την αστυνομική διερεύνηση της υπόθεσης.

Την Παρασκευή, σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, ο 41χρονος παρέδωσε στον ειδικό φρουρό το προσημειωμένο ποσό των 3.000 ευρώ, σε προκαθορισμένη συνάντηση σε περιοχή του Πειραιά.

Μόλις ο ειδικός φρουρός παρέλαβε τα χρήματα, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, που επιτηρούσαν διακριτικά τον χώρο τον συνέλαβαν.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε σήμερα, Σάββατο, στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος του η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.


πηγή
  • Blog Archive