Κυριακή, 7 Σεπτεμβρίου 2014

Επεισόδια στην Κωνσταντινούπολη...

Posted by ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Κυριακή, Σεπτεμβρίου 07, 2014

Η τουρκική αστυνομία έκανε σήμερα χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού στην ... Κωνσταντινούπολη κατά των διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν για τον θάνατο χθες δέκα εργατών από την πτώση ανελκυστήρα σε υπό κατασκευή κτίριο.

Η αστυνομία επενέβη την ώρα που εκατοντάδες διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί γύρω από το κτίριο για να εκδηλώσουν την οργή τους για την έλλειψη μέτρων ασφαλείας στα εργοτάξια της χώρας.

"Δεν πρόκειται για ατύχημα, δεν αποτελεί κακοτυχία, είναι δολοφονία", φώναζε το πλήθος διαμαρτυρόμενο για τις συνθήκες εργασίας στον τομέα της ασφάλειας στην Τουρκία.

Είναι η πρώτη αναμέτρηση διαδηλωτών με τις δυνάμεις ασφαλείας από την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι αρχές ανακοίνωσαν την έναρξη έρευνας για την μοιραία πτώση του ανελκυστήρα στο εμπορικό κέντρο Τορουνλάρ.

Αν και η αιτία της τραγωδίας δεν έχει γίνει γνωστή, υπάρχουν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο ανελκυστήρας παρουσίασε βλάβη πριν από 15 ημέρες και οι εργαζόμενοι στο εργοτάξιο περίμεναν τα κονδύλια για την επισκευή του.

Η τουρκική αστυνομία άφησε σήμερα ελεύθερα τα δέκα άτομα που είχαν συλληφθεί χθες, ανάμεσά τους και ο επικεφαλής του εργοταξίου.

Το δυστύχημα προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η τουρκική αντιπολίτευση ζήτησε επιτακτικά από την κυβέρνηση της βελτίωση των συνθηκών ασφαλείας στην εργασία.

"Τα εργατικά ατυχήματα έχουν μετατραπεί σε εργατικές δολοφονίες", δήλωσε ο ηγέτης του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Εργασίας, η Τουρκία κατέχει την τρίτη θέση παγκοσμίως για το υψηλό επίπεδο θνησιμότητας στους τόπους εργασίας

  • Blog Archive