Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Στις 21-11-2014 στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πατρών δικάζονται ως κατηγορούμενοι 7 φοιτητές του ΤΕΙ Αμαλιάδος με τις κατηγορίες της παράνομης κατακράτησης και της διατάραξης της λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας, γιατί τον Ιανουάριο του 2011 αυτοί μαζί με άλλους 150 συμφοιτητές τους έκαναν κατάληψη στα ΤΕΙ Πάτρας.
           
Στην πραγματικότητα τον Γενάρη του 2011 ο Σύλλογος Σπουδαστών του Τμήματος Εφαρμογών και Πληροφορικής του Παραρτήματος των ΤΕΙ Αμαλιάδος αποφάσισε να μεταβούν όλοι οι σπουδαστές....
στην Πάτρα, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν στο Δ.Σ. των ΤΕΙ Πάτρας για την απώλεια ενός εξαμήνου. Πλήν όμως, όταν αυτοί μαζί με άλλους συμφοιτητές τους από την Πάτρα, στις δίκαιες διαμαρτυρίες τους, συνάντησαν την άρνηση των καθηγητών του ΤΕΙ, διαμαρτυρήθηκαν πιο έντονα καταλαμβάνοντας για λίγη ώρα τον χώρο του ΤΕΙ Πάτρας. 
Στην πραγματικότητα, όμως κατα την διάρκεια της "κατάληψης" διεξήχθη συζήτηση μεταξύ των καθηγητών και των διαμαρτυρόμενων σπουδαστών για το θέμα της απώλειας του εξαμήνου,  αυτό θεωρήθηκε απο την πλευρά της διοίκησης του ΤΕΙ ως δήθεν παράνομη κατακράτηση των καθηγητών αφενός και διατάραξη οικιακής ειρήνης αφετέρου και κατόπιν τούτου υπεβλήθη μήνυση κατα των σπουδαστών και ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα παραπάνω αδικήματα.
Συνήγορος υπεράσπισης θα είναι ο δικηγόρος Πάτρας και μέλος της ομάδας νομικής βοήθειας του Κινήματος Δεν Πληρώνω, Χρήστος Λιαρομμάτης.
      
ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΣΥΝΑΜΑ ΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ  ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΤΩΝ ΤΕΙ ΝΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΤ' ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ, ΓΙΑ ΕΝΑ ΘΕΜΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΠΙΛΥΘΕΙ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ, ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΔΕ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ, ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΑΡΥΝΟΥΝ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΤΟ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΣΥΜΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥΣ.  

ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΗΝ ΑΘΩΩΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΥΣΗ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ!

O AΓΩΝΑΣ  ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ



ΛΑΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΣ !

KINHΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ


Καυτατζόγλου 8, 1ος όροφος, 


Πατήσια, 111 44, Αθήνα 


e-mail: epitropes2010@gmail.com 



  • Blog Archive