Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Υπό κατάληψη η πρυτανεία του ΑΠΘ

Posted by ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ TΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ Παρασκευή, Νοεμβρίου 14, 2014
Μετά τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν την Πέμπτη- στη Νομική Αθηνών το πρωί και το Μετσόβιο Πολυτεχνείο το βράδυ - με αφορμή τον πενθήμερο αποκλεισμό από την αστυνομία των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της Αθήνας ενόψει της επετείου της 17ης Νοεμβρίου, τη σκυτάλη των κινητοποιήσεων στην εκπαίδευση παίρνουν οι φοιτητές της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι από το πρωί κατέλαβαν το κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ. 
 
Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο έχει προγραμματιστεί για σήμερα στις 12:00 στα Προπύλαια και για τις 13:00 στη συμπρωτεύουσα.

Ένταση επικρατεί από το πρωί στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης... Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, φοιτητές μπήκαν στο κτίριο διοίκησης του Αριστοτέλειου, στον τελευταίο όροφο του οποίου στεγάζεται η Πρυτανεία, έβγαλαν έξω τους φύλακες και πραγματοποιούν κατάληψη. Θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 13.00 στο κεντρικό κτίριο της σχολής στη Θεσσαλονίκη. Η εξέλιξη έρχεται μετά την απαγόρευση από τις πρυτανικές αρχές να πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση, αλλά και σε ένδειξη συμπαράστασης στους φοιτητικούς συλλόγους της Αθήνας.

Πανεκπαιδευτικό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Στο μεταξύ, αγωνιστική απάντηση δίνουν οι φοιτητές στα χθεσινά γεγονότα,  οι οποίοι μαζί με τους διοικητικούς υπαλλήλους του ΕΚΠΑ καλούν σε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 12:00 στα Προπύλαια, καταγγέλλοντας «την απροκάλυπτη αστυνομική βία και καταστολή, αλλά και την αυθαιρεσία της κυβέρνησης και της Πρυτανικής Αρχής του ΕΚΠΑ, που σαν τιμωρός και ετσιθελικά κλείνει σχολές και κτίρια του δημόσιου Πανεπιστήμιου», όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση τους.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν σήμερα στις 14:00 το μεσημέρι στα Προπύλαια και οι καθηγητές της ΟΛΜΕ, διαμαρτυρόμενοι για τις μεθοδεύσεις του υπουργείου Παιδείας για «εθελοντική εργασία».

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του το Δ.Σ της ΟΛΜΕ, «δεν υπάρχει μεγαλύτερη καταρράκωση της αξιοπρέπειας του εργαζόμενου και πιο ανήθικη εκμετάλλευση της ανεργίας - αδιοριστίας από τα σενάρια και τις προτάσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας».

«Βρισκόμαστε ένα βήμα πριν από το ‘Η Εργασία Απελευθερώνει (Arbeit Macht Frei)’ των στρατοπέδων συγκέντρωσης», σημειώνει η ΟΛΜΕ, προσθέτοντας ότι όλα αυτά είναι οι τραγικές συνέπειες και η κατάληξη των πολιτικών του νεοφιλελευθερισμού παγκοσμίως και των κατευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Aπό εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, φτάσαμε τώρα στους εργαζόμενους χωρίς μισθό», σχολιάζει η ΟΛΜΕ, η οποία απαιτεί μαζικούς διορισμούς τώρα για να καλυφθούν τα κενά στα σχολεία και μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.


πηγή
  • Blog Archive