Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2014

Προμελετημένος ο «στραγγαλισμός» της δημόσιας περίθαλψης

Posted by ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Τρίτη, Νοεμβρίου 11, 2014
Σε απελπισία βρίσκονται οι νοσοκομειακοί γιατροί σε όλη την Ελλάδα. 
 
Η περιγραφή της κατάστασης απο την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας αποκαλύπτει τις τραγικές ελλείψεις  στα δημόσια νοσοκομεία.

Θα μπορούσε να αναφέρεται σε νοσοκομεία της Αφρικής σε χώρα στα όρια της ανθρωπιστικής κρίσης... Φαίνεται πως η κυβέρνηση έχει αποφασίσει οτι είναι καλύτερα, οι περισσότεροι -αυτοί που δεν έχουν χρήματα- να « αποδημήσουν εις  Κύριον».

«Οι προϋπολογισμοί των Νοσοκομείων έχουν μηδενίσει προ πολλού. Χειρουργικές και Ορθοπεδικές κλινικές στερούνται κοινά παυσίπονα, Παθολογικές Κλινικές δεν διαθέτουν αντιβιοτικά, ενώ το υγειονομικό υλικό είναι πλέον ανύπαρκτο.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, εάν αντιλαμβάνονταν έστω και στοιχειωδώς την τραγικότητα της κατάστασης, όφειλε να απαιτήσει άμεσα και επιτακτικά την πρόσθετη χρηματοδότηση των Νοσοκομείων από τον προϋπολογισμό του κράτους.

Κι όμως, πράττει το εντελώς αντίθετο. Ο κ. Βορίδης με δηλώσεις του διαμηνύει πως την επόμενη χρονιά θα περικόψει άλλα 160 εκατ. ευρώ από τις λειτουργικές δαπάνες των Νοσοκομείων.

Πρόκειται για προμελετημένο στραγγαλισμό της δημόσιας περίθαλψης.

Διερωτόμαστε:

-  Η περίφημη κάλυψη των 3 εκατ. ανασφάλιστων που διατυμπανίζει η κυβέρνηση, θα γίνει άραγε απ΄ αυτούς τους σφαγιασμένους προϋπολογισμούς;

-  Οι 4000 προσλήψεις γιατρών που μηρυκάζει σε κάθε εμφάνισή του ο κ. Γρηγοράκος θα γίνουν χωρίς εγγραφή στον κρατικό προϋπολογισμό;

-  Οι εφημερίες των Νοσοκομείων που έχουν ολοσχερώς καταρρεύσει θα πραγματοποιηθούν με εθελοντισμό των γιατρών;

Γιατροί και ασθενείς έχουμε πλέον ξεπεράσει κάθε όριο ανοχής στην καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης».


 
  • Blog Archive