Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Επίθεση ΜΑΤ Σε Φοιτητές Στην Νομική (Video)

Posted by ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ TΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ Πέμπτη, Νοεμβρίου 13, 2014
Τελευταία Ενημέρωση: Κάλεσμα φοιτητών για συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 1 το μεσημέρι, μετά τον τραυματισμό των δύο φοιτητών από την επίθεση των ΜΑΤ.

Τον εορτασμό του Πολυτεχνείου με το δικό του τρόπο σηματοδοτώντας την έναρξη μιας αυταρχικής περιόδου στα Πανεπιστήμια. Η παρέμβαση – διαμαρτυρία φοιτητών έξω από τη Νομική μετά από την απόφαση του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών για κλείσιμο των σχολών Νομικής και ΑΣΟΕΕ εν όψη του εορτασμού του Πολυτεχνείου. Με προσαγωγές απειλούνται οι φοιτητές, από την αστυνομία. Νωρίτερα τα ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών εναντίον των συγκεντρωμένων φοιτητών. Αποκλεισμένη με κλούβες και η ΑΣΟΕΕ.

Σύμφωνα με καταγγελίες φοιτητών απωθήθηκαν βίαια από τα ΜΑΤ από την Ακαδημίας ενώ ξυλοκοπήθηκαν. "Τα Πανεπιστήμια είναι για τα ΜΑΤ, όχι για τους φοιτητές" είπε ο χτυπημένος φοιτητής ενώ πληροφορίες αναφέρουν και για δεύτερο τραυματία.



Οι αυταρχικές επιλογές του πρύτανη του κ. Φορτσάκη δυναμιτίζουν το κλίμα στα Πανεπιστήμια. 4 κλούβες ΜΑΤ περίμεναν τους φοιτητές που διαμαρτύρονται εναντίον του κλεισίματος των σχολών ενόψη του εορτασμού της 17ης Νοεμβρίου και προς αποφυγή καταλήψεων που κάθε χρόνο γίνονται τις μέρες αυτές, με εκδηλώσεις και εκθέσεις φωτογραφίας. Ο Φοιτητικός Σύλλογος της Νομικής έχει πάρει απόφαση για κατάληψη, η οποία θα ίσχυε από την Πέμπτη 13/11, ενώ είχε με τις σχετικές εκδηλώσεις. Να σημειωθεί ότι και η πρυτανεία της ΑΣΟΕΕ προχώρησε σε lock-out έως την Τρίτη, μπροστά στην προγραμματισμένη συνέλευση του Φοιτητικού Συλλόγου για αύριο, Πέμπτη.


πηγή
  • Blog Archive