Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2014

Τέλος η περίθαλψη για όλους - «Τιμωρούν» τους πολίτες με λίγα ένσημα

Posted by ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Παρασκευή, Νοεμβρίου 14, 2014
Σφοδρές κοινωνικές αντιδράσεις προκαλούν τα κυβερνητικά σχέδια για την ισοπέδωση του κοινωνικού συστήματος ασφάλισης, ...με την εξατομίκευση των συντάξεων και των παροχών υγείας, που  προανήγγειλε ο διοικητής του ΙΚΑ Ρ. Σπυρόπουλος, ανοίγοντας, επισήμως, τη συζήτηση για το νέο ασφαλιστικό, μιλώντας σε συνέδριο για την κοινωνική ασφάλιση. 
Το Μαξίμου υποτίθεται ότι «δεν το συζητά», δημοσίως, αλλά στο παρασκήνιο το προωθεί σε συνεννόηση με την τρόικα.

Επιδεικνύοντας, για άλλη μια φορά, τις «φιλολαϊκές» του διαθέσεις, ο Ρ. Σπυρόπουλος ανέπτυξε μια πρωτοφανή και ακραία ταξική λογική και διερωτήθηκε «γιατί θα πρέπει να δικαιούνται τις ίδιες παροχές όσοι συμπληρώνουν το μίνιμουμ των ενσήμων ετησίως με όσους καταβάλλουν διπλάσιες εισφορές». 
 
Στη συνέχεια, υποστήριξε την ανάγκη ύπαρξης ενός πλήρως ανταποδοτικού συστήματος τόσο ως προς τις συντάξεις όσο και ως προς τις παροχές υγείας (εξετάσεις, νοσήλια, φάρμακα). «Έχουμε χρέος να δείξουμε μεταρρυθμιστική αρετή, αντλώντας και διασφαλίζοντας οικονομικούς πόρους από εκεί που οι πόροι χάνονται ή από εκεί που λιμνάζουν» τόνισε ο διοικητής του ΙΚΑ που προκαλεί με τις απόψεις του περί κοινωνικής «αλληλεγγύης». 
 
Δεν παρέλειψε, ωστόσο,  να επαναλάβει τα γνωστά για νέο σύστημα «τριών πυλώνων», σύμφωνα με το οποίο ο πρώτος περιλαμβάνει τις ελάχιστες εγγυήσεις για όλους, ενώ οι δύο άλλοι καταλαμβάνονται, από την ιδιωτική ασφάλιση.

 
 
https://www.facebook.com/groups/solidarityinhealthatkinimadenplirono.eu
 
  • Blog Archive