Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Κομπάνι: Νέα κέρδη των Κούρδων έναντι του Ισλαμικού Κράτους

Posted by ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ TΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ Παρασκευή, Νοεμβρίου 14, 2014
Οι κουρδικές δυνάμεις έθεσαν σήμερα υπό τον έλεγχό τους οδούς ανεφοδιασμού ζωτικής σημασίας για την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, την ώρα που συνεχίζονται οι μάχες για την κατάληψη της συριακής πόλης Κομπάνι, θέατρο συγκρούσεων εδώ και σχεδόν δύο μήνες...«Οι YPG εξαπέλυσαν επίθεση στις 03:00 τα ξημερώματα στον δρόμο Χάλαντζ-Κομπάνι, νοτιοανατολικά της πόλης και απέκοψαν αυτή την οδό ανεφοδιασμού του Ι.Κ. με όπλα και μαχητές», δήλωσε ο Ράμι Άμπντελ Ράχμαν, επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Αναφερόταν στις Μονάδες Προστασίας του Λαού (δημιούργημα του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης), της κύριας κουρδικής πολιτοφυλακής η οποία υπερασπίζεται το Κομπάνι από την έναρξη της επίθεσης των τζιχαντιστών την 16η Σεπτεμβρίου και η οποία συνδέεται με το Κόμμα Εργατών του Κουρδιστάν (PKK), το οποίο δρα στην Τουρκία..

«Είναι μία από τις κύριες οδούς από τις οποίες περνούν οι ενισχύσεις των τζιχαντιστών από τη γειτονική επαρχία Ράκα», διευκρίνισε ο κ. Άμπντελ Ράχμαν, υπογραμμίζοντας ότι πλέον ο δρόμος αυτός βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Κούρδων.

Το Ι.Κ. περνά τακτικά ενισχύσεις από την επαρχία Ράκα, κυρίως μετά την έναρξη των αεροπορικών επιδρομών από τον διεθνή συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ.

Σε μάχες μεταξύ των Κούρδων μαχητών της Συρίας, οι οποίοι πλέον έχουν την υποστήριξη των Κούρδων Πεσμεργκά από το Ιράκ, και των τζιχαντιστών έχασαν τη ζωή τους την Τετάρτη 16 μέλη του Ι.Κ. σε πολλές περιοχές του Κομπάνι.

Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους τζιχαντιστές, έχουν χάσει τη ζωή τους στη συριακή πόλη από την έναρξη των συγκρούσεων, με τους Κούρδους να έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να απωθήσουν το Ι.Κ., χωρίς όμως να έχουν καταφέρει να θέσουν υπό τον πλήρη έλεγχό τους το Κομπάνι.

πηγή
  • Blog Archive