Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Θεσσαλονίκη: ΜΑΤ και ένταση στα δικαστηρια για τους πλειστηριασμούς [βίντεο]

Posted by ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ TΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ Τετάρτη, Δεκεμβρίου 17, 2014
Με το σύνθημα «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», περίπου 50 άτομα μετέβησαν την Τετάρτη στο Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης επιχειρώντας για άλλη μια φορά να σταματήσου τους πλειστηριασμούς κατοικιών.

Στο χώρο των δικαστηρίων υπήρχαν άνδρες των ΜΑΤ με τους οποίους βρέθηκαν αντιμέτωποι οι συγκεντρωμένοι. Συγκεκριμένα η ομάδα των ατόμων προσπάθησε να διακόψει τη διαδικασία των πλειστηριασμών που βρισκόταν σε εξέλιξη.

Οι συγκεντρωμένοι απωθήθηκαν με βίαιο τρόπο από τα ΜΑΤ....

με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση. Το δικαστήριο διέταξε την εκκένωση της αίθουσας και οι διαδηλωτές λίγο μετά τις 17:00 αποχώρησαν από το Δικαστικό Μέγαρο. Πληροφορίες του thesstoday αναφέρουν ότι η παρέμβαση των συγκεντρωμένων απέτρεψε τον πλειστηριασμό, ωστόσο υποθέσεις εκιδκάστηκαν σε άλλες αίθουσες και ένα σπίτι στον Εύοσμο βγήκε σε πλειστηριασμό.

800000Ο 53χρονος Παναγιώτης που απειλείται με κατάσχεση του καταστήματός του τόνισε μιλώντας στο thesstoday:

«Απειλούν να μου πάρουν το μαγαζί, παρά το γεγονός ότι δεν μου ήρθε επισήμως ειδοποίηση. Είχα πάρει ένα στεγαστικό δάνειο 250.000 ευρώ, το οποίο από το 2005 έως το 2011 πλήρωνα κανονικά. Ωστόσο, στη συνέχεια λόγω της κρίσης, δεν μπορούσα να ανταποκριθώ. Έχω δύο κορίτσια, από τα οποία το ένα είναι φοιτήτρια και το άλλο δουλεύει. Δεν ξέρω πια τι να κάνω...».

  • Blog Archive