Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

boeing search1 24-3-2014Τα δεδομένα που ελήφθησαν από τους δορυφόρους, επιβεβαίωσαν ότι το Boeing της Malaysia Airlines συνετρίβη στο νότιο Ινδικό Ωκεανό...

σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Μαλαισίας, Νατζίμπ Ραζάκ.
Ο Μαλαισιανός πρωθυπουργός δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου, ότι το αεροσκάφος πτήσης MH370 έχει χαθεί οριστικά και δεν υπάρχουν επιζώντες της συντριβής.
Όπως είπε, με βάση μια νέα εξέταση των στοιχείων, η υπηρεσία ανάλυσης αεροπορικών ατυχημάτων του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία παρείχε τα δορυφορικά δεδομένα, "κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η πτήση MH370 πέταξε κατά μήκος του νότιου διαδρόμου και ότι η τελευταία θέση της ήταν στη μέση του Ινδικού Ωκεανού".
"Είναι μια απομακρυσμένη τοποθεσία", πρόσθεσε, "μακριά από τυχόν χώρους προσγείωσης. Ως εκ τούτου, με βαθιά θλίψη και λύπη που πρέπει να σας πληροφορήσω ότι, σύμφωνα με τα νέα αυτά δεδομένα, η πτήση MH370 κατέληξε στο νότιο Ινδικό Ωκεανό".
Νωρίτερα, η Malaysia Airlines ενημέρωσε για τις εξελίξεις τις οικογένεις των 239 επιβαινόντων, επιβατών και πληρώματος, οι οποίοι πρόκειται να μεταφερθούν στο Περθ.
Η εταιρεία είπε στους συγγενείς ότι θα πρέπει να γίνει αποδεκτό "πέραν πάσης αμφιβολίας" ότι όλοι όσοι επέβαιναν στο αεροπλάνο έχουν χαθεί.
"Η Malaysia Airlines εκφράζει τη βαθιά λύπη της για το γεγονός ότι πρέπει να υποθέσουμε πέρα από κάθε λογική αμφιβολία πως η [πτήση] MH370 έχει χαθεί και ότι κανένας από τους επιβαίνοντες δεν επέζησε", δήλωσε η εταιρεία, προσθέτοντας ότι όλα τα αποδεικτικά στοιχεία δείχνουν ότι το αεροπλάνο έπεσε στον νότιο Ινδικό Ωκεανό.
Ο ανταποκριτής του SkyNews στο Πεκίνο, μετέδωσε ότι εκτυλίχθηκαν "εξαιρετικά οδυνηρές" σκηνές, καθώς οι συγγενείς άκουσαν τα νέα.
Η πτήση εξαφανίστηκε από τις οθόνες των πολιτικών ραντάρ, λιγότερο από μία ώρα μετά την απογείωσή της από την Κουάλα Λουμπούρ, στις 8 Μαρτίου.
Δεν έχουν βρεθεί επιβεβαιωμένα συντρίμμια από τότε, αλλά τα πιθανά συντρίμμια έχουν εντοπιστεί σε απομακρυσμένα ύδατα στα ανοικτά της Αυστραλίας.
  • Blog Archive